Leon Danaila ar accepta sa fie ministrul Sanatatii: Sistemul nostru e bolnav!

Leon Danaila ar accepta sa fie ministrul Sanatatii: Sistemul nostru e bolnav!
Neurochirurgul Leon Danaila spune ca "poate" ar accepta sa fie ministrul Sanatatii, daca i s-ar propune, insa i-ar fi mila de pacientii pe care nu i-ar mai putea ingriji. In urma cu 4 zile, spunea ca nu doreste sa fie ministru.

Intrebat, luni seara, intr-o emisiune la B1 Tv, daca ar accepta sa fie ministrul Sanatatii, Leon Danaila a raspuns: "Am acumulat mult in peste 50 de ani de activitate si experienta si stiu ce ar trebui inlocuit la nivel foarte inalt si ce ar trebui facut in Ministerul Sanatatii".

"Dar mi-ar fi mila foarte mare de bolnavi si ar trebui sa lipsesc de la spital. Sistemul nostru e bolnav si nu s-ar insanatosi atat de repede. Poate as accepta, daca in ultima instanta as fi lasat - ca tot pentru binele bolnavilor in fond, si cunosc foarte multe probleme. In sistemul de sanatate trebuie facute niste lucruri foarte clare, foarte clare", a precizat profesorul Danaila.

Totodata, luni seara, medicul neurochirurg a comentat si greva din sistemul medical, dandu-le un sfat tinerilor medici, sa ramana sau sa se intoarca in tara dupa o scurta experienta in afara tarii.

"Tinerii medici nu trebuie sa plece din tara sau trebuie sa faca cum am facut eu, sa plece, sa-si insuseasca tehnici si dupa un an, doi sa revina si sa redea romanilor ce au primit ei. Latura materiala se poate recupera, latura materiala nu este totul. Latura spirituala conteaza foarte mult.

Statul nostru iti ofera un salariu care iti confera posibilitatea sa nu spui ca nu poti avea un minim trai. Poti face absolut orice vrei in tara asta, si activitate de cercetare, si publicistica", a spus Leon Danaila.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
1

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
665

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...