Leon Danaila a invatat prima lectie a politicii romanesti: "Nu poti sa ii tratezi la fel pe prieteni si pe dusmani". Nu vrea să fie ministru!

Leon Danaila a invatat prima lectie a politicii romanesti: "Nu poti sa ii tratezi la fel pe prieteni si pe dusmani". Nu vrea să fie ministru!
Politica este o stiinta foarte grea, cateodata chiar mai grea decat medicina, considera neurochirurgul Leon Danaila, care va deschide lista PNL pentru Senat in Bucuresti.

"Sunt pentru prima data in mijlocul acestei campanii politice, stiu ca politica este o stiinta foarte grea, este poate chiar mai grea cateodata decat medicina, decat specialitatea pe care o am eu, neurochirurgia. Eu ii tratez la fel, ii operez la fel pe prieteni si pe dusmani, pe cei bogati si pe cei saraci, pe cei buni si pe cei rai.

In politica nu este asa. Am constatat ca sunt lucruri diferite. Nu poti sa ii tratezi la fel pe prieteni si pe dusmani, pe cei buni si pe cei rai, pe cei bogati si pe cei saraci. In politica e cu totul altceva. Eu trebuie sa transfer vederea din domeniul medical in politica. Dar asta o sa invat pe traseu, de abia am inceput", a declarat Leon Danaila, joi, dupa ce PNL a depus listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Celebrul medic a mai spus ca sistemul sanitar din Romania este bolnav, precizand ca in acest domeniu ministrii s-au schimbat cel mai des.

"Sistemul sanitar este bolnav de atata timp. Toti ministrii Sanatatii au incercat sa schimbe ceva, dar nu au reusit. In domeniul Sanatatii cel mai des s-au schimbat ministrii. De ce? Pentru ca nu au o viziune clara. Aici trebuie sa combini foarte bine profesionalismul cu activitatea politica", a subliniat Leon Danaila.

Intrebat daca ar accepta, in cazul in care PNL va ajunge la guvernare, sa fie ministru al Sanatatii, Leon Danaila a spus ca nu. A precizat, insa, ca si-ar dori sa faca parte din comisia de Sanatate din Senat.

"Nu vreau sa fiu ministru, eu vreau sa profesez in continuare. Dar eu vreau in Comisia de Sanatate. Eu am inteles ca in acest context politic in care intru eu acum exista in cadrul Senatului o comisie de Sanatate. Si as vrea sa aduc niste beneficii care sa fie aduse la cunostinta ministrului", a conchis neurochirurgul Leon Danaila.

PNL a depus, joi, la Biroul Electoral Municipal, listele de candidati pe Bucuresti pentru parlamentare. Neurochirurgul Leon Danaila va deschide lista de candidati pentru Senat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
106

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
30

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
147

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...