Lecții demonstrative oferite de o instituție din Botoșani

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani organizează, în această perioada, o  serie de acţiuni educative destinate  sensibilizării și conștientizării opiniei publice cu privire la importanţa conservării biodiversităţii.

Lecții demonstrative oferite de o instituție din Botoșani

Scopul acestora este de a marca „Ziua Internaţională a Biodiversităţii”,  sărbătorită, în ziua de 22 mai,  sub deviza “Biodiversitatea şi turismul durabil”. Tema aleasă susţine declararea anului anului 2017 ca  Anul internațional al turismului durabil pentru dezvoltare.

Numeroase aspecte abordate în cadrul Convenției privind diversitatea biologică afectează în mod direct sectorul turistic. Un sector turistic bine administrat poate contribui în mod semnificativ la reducerea amenințărilor la adresa biodiversității, precum și la menținerea sau creșterea numărului de populații cheie ale faunei sălbatice și a valorilor biodiversității prin veniturile din turism. Celebrarea sub această temă a Zilei internaționale a biodiversităţii oferă, prin urmare, o oportunitate pentru creșterea gradului de conștientizare și de acțiune cu privire la contribuția importantă a turismului durabil atât la creșterea economică, cât și la conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității.

Programul stabilit în acest an cuprinde lecţii demonstrative în parcurile dendrologice din municipiul Botoșani pentru observarea elementelor de biodiversitate specifice   (arbori, specii de păsări sălbatice) şi a arborilor declarați monumente ale naturii prin HCJ nr.170/2010, activităţi organizate în parteneriat cu Eco Şcoala Gimnazială “Grigore Antipa” Botoşani, profesor coordonator Lăcrămioara Cocuţi, precum și o acțiune de monitorizare a habitatelor din situl Natura 2000 „ROSPA0058 Lac Stânca Costeşti”.

„Dorim ca activităţile desfăşurate în această perioadă să atragă atenţia asupra legăturii dintre protejarea biodiversităţii şi practicarea turismului. Natura județului Botoșani este deosebit de  ofertantă turistic, trebuie doar să ne aplecăm în fața  frumuseților ei și să avem în vedere ca acțiunile noastre să o protejeze pentru noi și pentru generațiile care vor urma” a declarat directorul executiv al APM Botoşani, Eugen Mateciuc .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
127

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
93

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
86

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...