Lectie de management pe timp de criza!

Lectie de management pe timp de criza!

 Mediafax  Ministrul Agriculturii a marit sporurile directorilor cu pâna la 50%

Ministrul Agriculturii a mărit sporurile directorilor cu până la 50%.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a majorat cu până la 50% sporurile directorilor din minister şi structurile subordonate, justificând că aceştia nu voiau să mai stea pentru salariile pe care le primeau.

"Am mărit sporurile pentru că personalul a început să plece. Cei care au luat examenul au venit şi au spus că ei pe salariul acesta nu vin", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Sârbu.

El a adăugat că, în urma măsurilor luate de Guvern în luna aprilie, care au inclus limitarea sporurilor de conducere la funcţionarii publici, unii directori au ajuns să câştige 1.700 de lei, iar cu majorarea de 50%, salariul acestora a crescut până la circa 2.500 de lei.

"Am dat doar la unii care aveau salarii mai mici decât consilierii lor, cum ar fi directori generali din minister sau şefi de direcţii judeţene", a adăugat Sârbu.

Totodată, ministrul a precizat că unii directori au început să câştige în instanţă dreptul de a primi înapoi sporurile de conducere care le-au fost tăiate. Sârbu a mai spus că banii pentru majorări au fost luaţi din fondul de salarii care, în urma măsurilor luate în aprilie, s-a redus cu circa 15-20%.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
583

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
123

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
78

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...