La Botosani, comercializarea plantelor etnobotanice a fost interzisa!

La Botosani, comercializarea plantelor etnobotanice a fost interzisa!
FLUTUR: "Speram macar sa descurajam vanzarea plantelor etnobotanice prin acele magazine, desi foarte multe astfel de plante se dau pe sub mana, pe internet sau la colt de strada".

Consilierii locali au adoptat in cadrul sedintei de astazi o hotarare prin care se interzice comercializarea plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope.

In urma verificarilor facute, agentii comunitari au constatat ca pe raza municipiului Botosani exista mai multe puncte de desfacere si consum ale acestor plante, si daca ziua aceste magazine de vise sunt inchise, ele functioneaza fara niciun fel de probleme pe timpul noptii.

Hotararea de interzicere a comercializarii etnobotanicelor va fi pusa in aplicare de indata ce va primi avizul Institutiei Prefectului. Cei care vor fi prinsi pe picior gresit vor fi sanctionati contraventional, cu amenzi curpinse intre 2.000 si 2.500 de lei, iar in cazul in care se vor constata fapte care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, autoritatile locale vor sesiza si organele de cercetare penala. Concomitent aplicarii sanctiunii, agentul constatator va dispune, dupa caz, confiscarea si ridicarea produselor care fac obiectul contraventiei, in scopul distrugerii lor, precum si confiscarea veniturilor realizate din comercializarea ilicita a acestora.

"Vom astepta sa primim aprobarea de la Prefectura, pentru ca mai apoi sa imputernicesc si persoanele care vor face controalele si care vor aplica sanctiuni, daca este cazul. Prin interzicerea comercializarii plantelor etnobotanice speram macar sa descurajam vanzarea acestora prin acele magazine, desi foarte multe astfel de plante se dau pe sub mana, pe internet sau la colt de strada", a declarat primarul Catalin Flutur.

Cel mai probabil, activitatea de control va reveni in sarcina Politiei Locale.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
35

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
230

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
173

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...