La Baranca, romii se apuca de crescut capre!

La Baranca, romii se apuca de crescut capre!
Romii botosaneni din satul Baranca, comuna Cristinesti vor creste capre, la solicitarea lor, gratie unui proiect Phare 2006, din fonduri europene.

Valoarea proiectului este de 64.485 euro, din care 49.900 euro o reprezinta finantarea nerambursabila a UE, 6.085 euro, contributia ADCIA si 8.500 euro a Consiliului Local Cristinesti, in calitate de parteneri principali.

Ferma de capre Barancuta are drept scop calificarea a 50 de tineri romi in meseria de crescatori de animale si lucratori culturi agricole, cresterea accesului pe piata muncii a 40 de tineri romi, angajarea a 10 dintre acestia in primul an in cadrul microfermei. In cadrul proiectului, 15 familii cu situatie de risc vor primi cate o capra.

Baranca e o comunitate extrem de saraca, cu romi. Banii vin pe linia romilor. Comunitatea de acolo a decis ca le trebuie o ferma de capre. Este o activitate generatoare de venit, fiindca acesta este un business. Au comunicat la Botosani intentia lor si doamna Semiramida Balan m-a rugat sa fac un proiect pe tema asta. Proiectul s-a dovedit a fi viabil, a primit finantare si urmeaza sa facem o ferma de capre la Baranca, a spus Florin Aionitoaie.

Coordonatorii si partenerii de proiect i-au anuntat pe romii din Baranca ca dorinta lor a devenit viabila si ca OJCA le asigura scolarizarea pentru a se initia in tainele cresterii animalelor, in speta, a caprelor.

Doar o parte dintre cei scolarizati vor fi angajati, dar important e ca vor obtine o diploma, a mai adaugat Florin Aionitoaie, specificand ca in cadrul proiectului vor fi achizitionate 200 capre, fiind totodata prevazute fonduri pentru trei tapi din rasa alpina.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
24

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...

Scandal într-o agenție loto din Botoșani, au fost chemați polițiștii locali!

astăzi, 14:32
102

În cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 16.25, polițiștii locali care acționau în zona Centrului Istoric din municipiul Botoșani au fost sesizați de către reprezentantul u...

Carla`s Dreams și Ștefan Bănică printre artiștii care vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani! (foto)

astăzi, 14:16
62

Artiști cunoscuți și iubiți de publicul larg vor urca pe scenă de Zilele municipiului Botoșani. Printre cei care vor încânta publicul se numără Carla`s Dreams, Ștefan Bănică, An...