Kelemen Hunor: "Toata lumea care traieste din impozitele secuilor trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna"

Kelemen Hunor: "Toata lumea care traieste din impozitele secuilor trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna"
Conditia cunoasterii limbii maghiare la Miercurea Ciuc, justificata si legala, spune presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care comenteaza ideea primarului din Miercurea Ciuc, mentionand ca se justifica conditia cunoasterii limbii maghiare in administratia locala, fiind un drept garantat de lege.

Hunor se declara solidar cu Raduly Robert, ca "toata lumea care traieste din impozite, din impozitele secuilor, trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

 "Utilizarea limbii maghiare in administratia locala este un drept garantat de lege, nu constituie exceptie de la acest caz nici arhitectul-sef al primariei Miercurea Ciuc, in a carui fisa a postului s-a inclus si obligatia de a acorda audiente", sustine Hunor, intr-o declaratie postata pe site-ul UDMR.

 Liderul Uniunii sustine ca "la audiente se prezinta cetateni care au o serie de probleme curente. Intre acesti cetateni, se afla si persoane a caror limba materna este limba maghiara, mai mult, in cazul orasului Miercurea Ciuc, acestia din urma sunt majoritari. Din acest motiv, consider ca introducerea conditiei cunoasterii limbii maghiare este justificata si legala".

 In final, liderul Uniunii mentioneaza ca UDMR a lucrat in ultimii 23 de ani tocmai pentru a se folosi in mod liber limba materna, pentru care s-a creat un cadru legal, ce trebuie respectat.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
25

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
69

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
263

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...