Kelemen Hunor: Maghiarii sa-si declare fara retinere indentitatea la recensamant

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat, vineri, intr-o conferinta de presa, importanta recensamantului si-i indeamna pe maghiari sa-si declare identitatea nationala.

"Intentia noastra este de a constientiza importanta recensamantului si de a incuraja pe maghiarii din Romania ca la acest recensamant, fara retinere, sa declare identitatea nationala, sa se declare maghiari", a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit liderului maghiar, UDMR a derulat o campanie de constientizare in cadrul careia au fost distribuite peste 200.000 de pliante si 15.000 de afise, au fost difuzate spoturi radio in toata tara si a fost pusa la dispozitia celor interesati de informatii suplimentare o linie telefonica verde. De asemenea, o caravana informativa a parcurs pana acum peste 4.500 km, prin 10 judete si prin peste 100 de localitati.

Kelemen Hunor s-a referit si la o serie de "mesaje contradictorii" pentru care asteapta o declaratie din partea presedintelui Institutului National de Statistica.

"Este vorba despre cetatenii romani, persoane care temporar se afla in strainatate. Aceste persoane pot fi declarate la domiciliu de catre cei care sunt acasa sau de catre vecini si trebuie declarata si identitatea nationala daca traiesc in aceeasi gospodarie cu membrii familiei care sunt in tara. Aici au fost diferente de interpretare, dar sunt convins ca metodologia este foarte clara", a spus presedintele UDMR, citat de ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
7

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
18

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
175

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...