Kelemen Hunor, dupa negocierile de la Cotroceni: Nu acceptam varianta cu 8 judete

Kelemen Hunor, dupa negocierile de la Cotroceni: Nu acceptam varianta cu 8 judete

 KELEMEN HUNOR  

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni cu seful statului, ca indiferent de formula pe care o vor stabili, pe tema reorganizarii teritoriale, va tine cont de interesele comunitatii maghiare, insa este exlcus un sprijin pentru varianta cu opt judete.

"E absolut in defavoarea Romaniei orice criza politica si am spus ca in orice formula vom tine cont de interesele comunitatii maghiare, deoarece suntem in Parlament datorita lor. Vom analiza toate variantele. Sambata, avem intalnire cu organizatiile teritoriale si cu reprezentantii unionali", a declarat liderul Uniunii, marti seara.

Kelemen Hunor a tinut sa precizeze ca "singura varianta pe care nu o vor analiza este cea a impartirii in cele opt judete".

"Luni, vom spune pozitia noastra in legatura cu reorganizarea teritoriala. La Cotroceni nu am discutat pe proiecte cu 16 - 14 - 12 - 10 judete, dar din punctul nostru de vedere cea cu opt judete nu o putem sustine. Exista si alte variante, important e sa gasim o solutie si sa mergem mai departe. Ceea ce am facut anul trecut impreuna cu PDL arata ca ne-am asumat o responsabilitatea uriasa si nu vrem sa aruncam in aer pentru un subiect. Nu as vrea sa intru in detalii pe diferite variante, pentru ca intai vreau sa discutam in Uniune", a mai declarat liderul UDMR, conform ziare.com.

Intrebat cum comenteaza declaratiile lui Traian Basescu, care a subliniat ca vrea ca reorganizarea teritoriala sa fie facuta cat mai repede, Kelemen Hunor a spus ca nu trebuie sa comenteze el declaratiile presedintelui.

"In cazul in care nu se gaseste o solutie amiabila pentru toata lumea, mai bine sa amanam decat sa cream dezechilibru, dar o sa discutam pana luni, asa e normal", a conchis Kelemen Hunor.

Presedintele Traian Basescu a discutat, marti, la Palatul Cotroceni, cu liderii tuturor formatiunilor politice parlamentare pe teme precum revizuirea Constitutiei si reorganizarea administrativa a teritoriului Romaniei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
7

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
20

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...