Judeţul Botoşani, "aruncat" în cuptorul de august

Cunoscut drept cea mai caldă perioadă a anului, începutul lunii august este marcat de un val de aer cald- tropical, care afectează întreaga ţară, împărţită de meteorologi pe coduri de caniculă, portocaliu şi galben.

Judeţul Botoşani, "aruncat" în cuptorul de august

   Foto: ANM

Deşi avem parte de temperaturi mai suportabile decât Ardealul şi Banatul, dezavantajul judeţului Botoşani este că se află la periferia valului de aer cald, acolo unde advecția de aer umed este mai intensă. Drept urmare, disconfortul termic este mai crescut.

Ce urmează? Zile dificile, în care maximele vor urca la 37ºC- atenţie, în mediu controlat, la umbră şi la înălţimea de doi metri deasupra pământului, însă în aglomerarea urbană, acolo unde betonul, sticla, bitumul predomină, temperaturile resimţite vor fi mai mari.

De exemplu, maxima zilei de joi va urca la 36ºC, în timp ce minima abia va reuşi să coboare la 20ºC. Ziua de vineri va fi şi mai caldă, temperaturile urmând să oscileze între 37ºC şi 22ºC. Cerul va fi senin, astfel că radiaţia solară va fi maximă, iar vântul nu va fi de mare ajutor, suflând mai mult slab predominant din sector nord- vestic.

În aceste condiţii meteo, este de preferat evitarea ieşirilor din casă între orele 11 şi 17 şi o hidratare optimă, bazată de iaurturi, ceaiuri călduţe şi apă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Toamna s-a instalat la Botoşani, aducând frigul! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

astăzi, 08:04
526

La Botoşani, toamna a început să se manifeste cu ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, înregistrate săptămâna trecută. În această săptămân...

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1224

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...

Vicii de construcţie descoperite de expert la blocul în care s-a produs explozia FOTO

Miercuri, 20 Septembrie 2017
5116

Timp de câteva ore, expertul tehnic atestat, prof. Dorel Plătică, a verificat toţi pereţii şi structurile de rezistenţă din scara blocului în care s-a produs explozia vineri şi a d...