Judeţul Botoşani, "aruncat" în cuptorul de august

Cunoscut drept cea mai caldă perioadă a anului, începutul lunii august este marcat de un val de aer cald- tropical, care afectează întreaga ţară, împărţită de meteorologi pe coduri de caniculă, portocaliu şi galben.

Judeţul Botoşani, "aruncat" în cuptorul de august

   Foto: ANM

Deşi avem parte de temperaturi mai suportabile decât Ardealul şi Banatul, dezavantajul judeţului Botoşani este că se află la periferia valului de aer cald, acolo unde advecția de aer umed este mai intensă. Drept urmare, disconfortul termic este mai crescut.

Ce urmează? Zile dificile, în care maximele vor urca la 37ºC- atenţie, în mediu controlat, la umbră şi la înălţimea de doi metri deasupra pământului, însă în aglomerarea urbană, acolo unde betonul, sticla, bitumul predomină, temperaturile resimţite vor fi mai mari.

De exemplu, maxima zilei de joi va urca la 36ºC, în timp ce minima abia va reuşi să coboare la 20ºC. Ziua de vineri va fi şi mai caldă, temperaturile urmând să oscileze între 37ºC şi 22ºC. Cerul va fi senin, astfel că radiaţia solară va fi maximă, iar vântul nu va fi de mare ajutor, suflând mai mult slab predominant din sector nord- vestic.

În aceste condiţii meteo, este de preferat evitarea ieşirilor din casă între orele 11 şi 17 şi o hidratare optimă, bazată de iaurturi, ceaiuri călduţe şi apă.

 

Spune-ne opinia ta