Județul Botoșani, plasat sub avertizare Cod Galben! Ce recomandă ISU!

Județul Botoșani, plasat sub avertizare Cod Galben! Ce recomandă ISU!

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod Galben, vizate fiind județele Botoșani, Iași, Vaslui, și zonele joase din județele Neamți și Suceava. 

Se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de până la 65 km/h.

Avertizarea este în vigoare până la ora 14.00.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al Județului Botoșani recomandă cetățenilor ca, în perioada în care se manifestă fenomenele meteo prognozate, să nu treacă prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt, panouri publicitare sau copacilor.

Botoșănenii sunt sfătuiți să nu parcheze autovehiculele în astfel de zone și să-și închidă bine ușile, geamurile sau orificiile pentru ventilație de la locuințe sau anexe gospodărești.

De asemenea, se  recomandă să nu atingă firele căzute la pământ, să asigure elementele de construcție și să nu se adăpostească lăngă construcții improvizate:corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

astăzi, 21:57
403

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
52

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
72

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...