Jandarmii, alături de elevii din școlile botoșănene. Sfaturi pentru o vacanță în siguranță

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a fost alături de elevii din instituțiile de învățământ preuniversitar încă de la începutul anului școlar 2016 - 2017, atât în cadrul activităților preventive desfășurate în școlile din municipiile Botoșani, Dorohoi și orașele Darabani și Săveni, dar și din mediul rural, cât și prin misiunile executate în zona acestora, pentru menținerea unui climat de siguranță și combaterea faptelor antisociale.

Jandarmii, alături de elevii din școlile botoșănene. Sfaturi pentru o vacanță în siguranță

Jandarmii au avut nu mai puțin de 125 de întâlniri cu elevii și cadrele didactice, în cadrul proiectelor Împreună pentru siguranță!, Școală în siguranță!, Adolescență fără violență!, aproximativ 3000 de elevi primind sfaturi de la oamenii legii despre modalitățile de prevenire a violenței și a altor fapte contravenționale sau de natură penală.

Tot cu elevii din școlile botoșănene, dar de această dată împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Botoșani, în cadrul proiectului Fii conștient, nu dependent!, au fost purtate discuții referitoare la efectele consumul de droguri, alcool, tutun și riscurile pe care le implică acestea.

Pentru că în curând se încheie anul școlar și elevii vor intra într-o binemeritată vacanță, facem următoarele recomandări părinților care vor merge cu copiii pe litoral, la munte sau în alte zone turistice:

          - Învățați copiii cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia vă cunosc numele complet, numărul de telefon, precum şi adresa de domiciliu!

          - Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

          - Învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!

          - Nu-i trimiteţi singuri să cumpere ceva!

          - Învăţaţi-i că, în cazul în care se pierd, nu trebuie să încerce singuri să vă caute!

          - Dacă s-au pierdut, învăţaţi-i să apeleze la un jandarm/poliţist, salvamar, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil!

          - Învăţaţi-i să spună cuiva în care au încredere dacă se simt speriați sau ameninţați!

          - Asiguraţi-vă că vor spune intotdeauna NU persoanelor care, sub diferite pretexte, le cer să-i însoţească!

În cazul în care vă confruntaţi cu dispariţia copilului, apelaţi în cel mai scurt timp posibil la numărul unic de urgenţă 112!”.

În speranţa că acest minim de reguli preventive vor fi însuşite şi adoptate, nu ne rămâne decât să le urăm tuturor elevilor o vacanţă plăcută şi plină de distracţii !

Comunicat de presă Inspectoratul Județean de Jandarmi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
583

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
123

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
78

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...