IPS Teofan, la Mănăstirea Popăuţi: "Să ferească Dumnezeu să scadă numărul de biserici fiindcă atunci se vor înmulţi bolnavii şi spitalele!"

IPS Teofan, la Mănăstirea Popăuţi: "Să ferească Dumnezeu să scadă numărul de biserici fiindcă atunci se vor înmulţi bolnavii şi spitalele!"
Conferinţele pastoral-misionare cu tema "Parohia - adunare euharistică şi spital duhovnicesc" din Arhiepiscopia Iaşilor au continuat ieri la Mănăstirea Popăuţi cu întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Botoşani. Întâlnirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi a debutat cu Sfânta Liturghie.

Preoţi din protopopiatele judeţului Botoşani au participat ieri la Mănăstirea  Popăuţi la conferinţa pastoral-misionară cu tema "Parohia -adunare euharistică şi spital duhovnicesc".

Conform Ziarul Lumina, în cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei l-a hirotesit întru duhovnic pe tânărul preot Marian Liviu Iftodi.

Conferinţa a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care, în cuvântul de deschidere, a vorbit despre biserica percepută ca loc de tămăduire a sufletelor, dar şi a trupurilor: "În ultima perioadă, o întrebare apare frecvent: Nu cumva sunt prea multe biserici şi prea puţine spitale? Cred că această nedumerire are la bază tocmai lipsa convingerii că parohia poate fi şi loc de tămăduire. Şi cred că sunt mai puţine spitale tocmai pentru că sunt biserici care, dintr-o anumită perspectivă, fac lucrarea spitalelor. Să ferească Dumnezeu să scadă numărul de biserici fiindcă atunci se vor înmulţi bolnavii şi spitalele. Spun aceasta fiindcă orice păcat are o consecinţă asupra sănătăţii omului. Medicii spun că dacă omul este mai liniştit în sufletul său şi are mai multă încredere, medicamentul fizic lucrează mai eficient în lucrarea biologică de tămăduire. Dacă omul este tulburat, este agitat, este frământat în sufletul său, este dominat de nelinişte, de derută, de confuzie, de haos, de îndoială în ceea ce priveşte totul din jur, şi medicamentaţia îţi face efectul într-o formă mai puţin consistentă".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
64

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
45

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
122

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...