Ion Diaconu catre opozitie: „ Îi rog să iasă în spațiul public pentru a ajuta populația și nu pentru a o dezinforma”

Directorul societatii Modern Calor a raspuns acuzatiilor lansate, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, de liderul PNL, Florin Turcanu, care a spus ca bransarea institutiilor la reteaua de termoficare a fost impusa.

"Racordarea unităților de învățământ la rețeaua de termoficare centralizată s-a făcut pentru siguranța elevilor. Facturile pentru energie termică sunt, în medie cu 20% mai mici față de facturile plătite de unitățile de învățământ cu centrală proprie. Vom oferi date concrete în următoarele zile. Racordarea unităților a fost aprobată în Consiliul Local, inclusiv cu votul consilierilor opoziției", a declarat Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.

Cat priveste pretul platit de agentii economici, pentru agentul termic, directorul Modern Calor a precizat ca: "Hipermarketul Carrefour, alături de alți operatori economici și instituții publice care sunt racordați la rețeaua primară, plătesc 200 de lei fără TVA pentru fiecare gigacalorie consumată, fără a beneficia de subvenție de la bugetul local, tariful fiind aprobat în CL".

In acelasi timp, Ion Diaconu le transmite celor din opozitie ca ar trebui sa reflecteze asupra adevaratelor probleme cu care se confrunta judetul si nu sa "arunce informatii mincinoase ce aduc prejudicii operatorului de termoficare".

"Aș dori să atrag atenția asupra adevăratelor probleme create de cei cu putere de decizie din opoziție. În urma indicațiilor dictate pentru consilierii județeni, au lăsat drumurile județene fără bani de deszăpezire, punând în pericol vieți omenești, iar proiectele europene ale municipiului și județului Botoșani fără cota de cofinanțare. Acum abat atenția publică de la aceste probleme, aruncând cu informații mincinoase ce aduc prejudicii și operatorului de termoficare. Îi rog să iasă în spațiul public pentru a ajuta populația și nu pentru a o dezinforma", a adaugat Diaconu.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
9

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
74

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
135

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...