Iohannis: Actualul sistem de invatamant ii minte pe elevi si pe parinti

Iohannis: Actualul sistem de invatamant ii minte pe elevi si pe parinti
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la deschiderea anului universitar, ca actualul sistem de invatamant preuniversitar "ii minte pe elevi si pe parinti", fiind neadaptat si foarte prost orientat.

Iohannis a avut, la Universitatea de Vest Timisoara, un dialog cu studentii, in care a aratat, raspunzand unei intrebari, ca "actualul sistem de invatamant preuniversitar ii minte pe elevi si pe parinti", argumentand ca nu mai exista decat foarte putine unitati de invatamant liceal tehnic, iar dintre absolventii liceelor teoretice un procent mare nu promoveaza examenul de Bacalaureat.

"Sistemul preuniversitar este neadaptat, foarte prost orientat si trebuie reconstruit din temelii", a afirmat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca exista o "catastrofa de corelare" intre ceea ce se intampla in sistemul de invatamant si piata fortei de munca.

"Trebuie insa sa dam o sansa si celor care nu mor de dragul cartii - si nu trebuie sa ii condamnam pentru asta - dar care vor sa invete o meserie", a sustinut seful statului. Iohannis a adaugat ca "este onorabil sa fii un meserias bun" si ca in acest sens trebuie sa fie educati si parintii. Klaus Iohannis a mentionat ca, uneori, copiii stiu ce ar vrea sa invete sa faca, insa parintii le cer sa mearga la un liceu teoretic pentru a obtine diploma de Bacalaureat. 

"Viata nu se cladeste pe o diploma, ci pe abilitati si pe ceea ce inveti sa faci", a subliniat presedintele, citat de Ziare.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă: O botoșăneancă a dispărut de acasă împreună cu copilul ei de 4 ani!

astăzi, 13:41
101

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 49 de ani, din comuna Hudești, care a părăsit domiciliul în data de 22 aprilie 2024, împreună cu fiul...

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
315

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
34

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...