Ioan Mintici, o mare pierdere pentru invatamantul botosanean!

Ioan Mintici, o mare pierdere pentru invatamantul botosanean!

 Scoala 17 Botosani  

Invatamantul botosanean este in doliu dupa moartea fulgeratoare a directorului Scolii numarul 17, Ioan Mintici.

Profesor si presedinte al filialei judetene a Societatii de Geografie, Ioan Mintici a incetat din viata la varsta de 59 de ani, in urma unui infarct. Dascalul va fi inmormantat duminica.

Colegilor nu le vina sa creada! Ieri stateau la aceeasi masa, discutau, glumeau. Si-au luat aseara ramas bun de el, fara ca cineva sa stie ca e pentru ultima data. Astazi priveau inmarmuriti la esarfa neagra agatata la intrarea in scoala.

I s-a facut rau dintr-o data si a fost dus de familia sa la spital. Minute in sir, medicii s-au luptat pentru viata sa, insa inima a refuzat sa mai bata. La ora 12 si 5 minute, miezul noptii, si-a dat ultima suflare.

Petre Radauceanu, director UPU: Domnul director s-a prezentat in serviciul nostru cu infarct miocardic antero-lateral acut, soc cardiogen, a fost internat de urgenta pe sectia de cardiologie pe intensiv-coronariana, dar din pacate, cu tot tratamentul si efortul medicilor, nu a mai putut fi salvat.

Nu parea sa aiba probleme cu inima, spun inca socati dascalii. Era un om, un coleg, un prieten si un sef de o valoare incomensurabila, mai spun ei cu lacrimi in ochi.

Vivina Furtuna, director adjunct Scoala 17: Tot personalul care a muncit cu dumnealui este deosebit de afectat si regreta aceasta imensa pierdere.

Viata l-a pus la incercare in nenumarate randuri. Numai el si Dumnezeu stiu ce era in sufletul sau. In urma cu un an de zile, fiica sa a plecat in lumea celor drepti, iar in urma cu cateva luni si fratele profesorului a urmat-o. Era un om introvertit, spun apropiatii. Cu ochii in lacrimi, colegii sai abia isi mai gasesc cuvintele. Nu pot sa vorbeasca despre el la trecut.

In urma cu o luna de zile, Ioan Mintici a organizat cel mai mare congres de geografie, in memoria lui Victor Tufescu. Isi dorea ca in urmatoarea perioada sa publice lucrarile prezentate la acest congres. Nu a mai apucat insa.

Trupul neinsufletit al lui Ioan Mintici va fi depus maine la Scoala 17, locul unde a slujit mai bine de un deceniu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
50

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
222

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2323

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...