Invitație la teatru: "Dineu cu proști" și "Tu eşti Dumnezeul meu"!

Invitație la teatru: "Dineu cu proști" și "Tu eşti Dumnezeul meu"!
Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, de la ora 18.00, Teatrul "Mihai Eminescu" Botoșani a programat spectacolul "Dineu cu proşti", de  Francis Veber.

Regia: Lenuş -Teodora Moraru
Scenografia: Gelu Rîşcă
Asistent regie: Irina Mititelu

Distribuţie: 

PIERRE - Bogdan Horga
FRANCOIS - Laurenţiu Butuman
CHRISTINE - Lorena Chiribuţă
MARLENE - Irina Mititelu
LEBLANC  - Cezar Amitroaei
CHEVAL  - Dragoş Radu
MENEAUX ( off) -  Alexandru Dobynciuc
ARCHAMBAUD - Ioan Ciofu
    
"Dineu cu proşti" este una dintre cele mai plăcute comedii, o splendoare a comediei de limbaj şi de situaţie, plină de momente în care se râde în hohote. Este un remediu excelent împotriva  tristeţii sau nervozităţii , o piesă de referinţă despre ce înseamnă umorul latin, francez, despre ceea ce înseamnă o comedie de calitate.

Duminică, 6 noiembrie, botoșănenii sunt așteptați la spectacolul "Tu eşti Dumnezeul meu", după Albert Ramsdell Gurney Jr. "Silvia".

Regia artistică: Ludmila Skripka
Scenografia: Natalie Tarasenko
Coregrafia: Victoria Bucun
Asistent regie: Gheorghe Frunză

Distribuție:
Silvia - Gina Pătrașcu - Zamfirache
Greg - Bogdan Muncaciu
Kate - Silvia Răileanu
Tom - Gheorghe Frunză
Phillis - Irina Mititelu
Leslie - Gheorghe Frunză
Roki - Răzvan Amitroaei

O comedie romantică despre bărbați, femei și câini. "Tu ești Dumnezeul meu" – ea îi spune lui. "Tu ești Dumnezeul meu" – așa și numai așa îl percepe ea pe el.  El, Greg, nu e celibatar, nu e liber – e căsătorit. Împreună cu soția, Kate, dețin un minunat apartament, unde fiecare își are propriul teritoriu. Acasă pot comunica și fără a se vedea reciproc. Soția lui, ca de altfel toate soțiile, nu are de gând să-și împartă soțul cu altcineva. Greg, parcă n-ar înțelege acest lucru.Nu are o atitudine serioasă nici față de ce se întâmplă cu el,nici cu toate cele din jur. El e prezent în pasiunea , în patima, în dragostea lui. Pentru cine, credeți? Pentru o cățelușă! Pe ea o cheamă Silvia. E blândă, dar un pic vulgară, drăguță, dar prost educată, după standardele câinești ar trebui să fie frumoasă, dar e maidaneză și neîngrijită. De-ar fi om, i s-ar spune că e banală sau, și mai rău, o fată de stradă – reprezentanta acelei părți din societate, care nu apucă stele de pe cer, că trăiește, dacă nu într-o prăpastie, atunci la marginea acesteia.  

Dar ea nu e om, ea – e câine. Și acest lucru schimbă multe, dacă nu chiar totul. Pe ea poți, fără teamă de consecințe, s-o iubești, s-o aduci acasă, să-i faci cunoștință cu soția, sperând la înțelegere și solidaritate. Greg se regăsește alături de ea. Iar ea, Silvia, începe sincer să-l perceapă drept Dumnezeul ei. El chiar este Dumnezeu – adică doar Dumnezeul ei – personal, dat doar ei de undeva de sus.  Și această percepție nu o deranjează pe ea, cățelușa, să se îndrăgostească întâmplător de simpaticul cățel Rocky. Ei, cățelușei, i se va permite chiar să cunoască plăcerile trupești – ca apoi să fie lipsită pentru totdeauna de posibilitatea de a mai simți ceva similar, la fel ca și nașterea unor copii, I am sorry – căței. Soția Dumnezeului ei, Kate, aproape că o urăște și va pune piciorul în prag. Și Dumnezeu o va alege pe nevastă-sa. Va alege din cele două obiecte ale iubirii sale omul. "Tu ești Dumnezeul meu!" – va spune ea. Uite-așa să iubești oamenii – barem pe cei apropiați. Să iubești așa, ca această dragoste să nu poată fi știrbită de nicio altă dragoste, ca, de exemplu, dragostea pentru animale.

Pe ea o cheamă – Silvia. El – e Dumnezeul ei!


Pret bilet - 15 lei , elevi,studenți, grupuri organizate - 7 lei

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
362

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
239

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
95

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...