Investiţii majore în transportul public local din Botoşani: Linii de tramvai schimbate, autobuze electrice şi tramvaie noi!

Investiţii majore în transportul public local din Botoşani: Linii de tramvai schimbate, autobuze electrice şi tramvaie noi!
Proiectul privind transportul public local pentru care municipalitatea vrea să atragă fonduri europene este aproape finalizat, a anunţat primarul Ovidiu Portariuc.

După apariţia ghidurilor de finanţare, edilul a menţionat că vor fi făcute anumite corecturi, dacă se vor impune, după care proiectul va fi depus în vederea atragerii de resurse financiare.

Valoarea estimată a proiectului este de 35 de milioane de euro, şi presupune investiţii atât în ceea ce priveşte transportul cu tramvaiele, cât şi achiziţia de autobuze electrice.

“Proiectul nostru este finalizat, aşteptăm ghidurile pentru a face micile corecţii financiare necesare pentru că noi am luat ca punct de reper ghidurile din perioada precedentă, dar nu cred că vor apărea mari schimbări în ghidurile ulterioare şi în proporţie de 97-98% e terminat. Va fi cred primul proiect, din ce ştiu eu vom fi prima municipalitate din ţară care va propune acest proiect, pentru că sunt care abia au început realizarea studiului de mobilitate.  Acest proiect presupune înlocuirea liniilor de tramvai, de asta nici nu s-a intervenit pe strada Primăverii, este o reparaţie de tranziţie pentru această perioadă de un an jumătate-doi până vor veni noile linii de tramvai, achiziţia a zece tramvaie noi şi achiziţia a 20 de autobuze electrice. Din studiul de fezabilitate făcut de cei de la firma de consultanţă a reieşit necesitatea păstrării actualelor trasee şi completarea celorlalte trasee cu transport rutier electric", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acest proiect va fi de altfel şi primul depus în vederea atragerii finanţării în cadrul Zonei Metropolitane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Benzar, fotbalistul rănit grav la meciul cu Dinamo: ”Greu de crezut că-l mai putem folosi în etapele următoare!”

astăzi, 13:15
171

FC Botoșani a învins Dinamo, 2-1, într-un meci plin de evenimente. Au fost de toate: un autogol, un penalty ratat, un antrenor eliminat, un fotbalist trimis la cabine și un altul care a ...

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
27

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
548

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...