Invata sa faci diferenta intre simpla durere si cea provocata de pietrele la rinichi

Invata sa faci diferenta intre simpla durere si cea provocata de pietrele la rinichi
De multe ori, durerile in spate, din zona lombara, sunt derutante. Durerile din colica renala se pot confunda in linii mari cu durerea data de lombosciatica, de durerile date de calculi biliari, de durerile din apendicita etc.

Durerea cauzata de piatra la rinichi se simte in spate si iradiaza oblic, in abdomen in fata si in jos. Durerea este doar intr-o parte, in partea rinichiului cu pietre, si durerile vin si pleaca. De asemenea, du­rerea de piatra la rinichi este insotita de dificultati la urinare si, uneori de senzatia ca nu s-a golit vezica. Jetul urinei este filiform, rasfirat, urinatul e si in picaturi sau ca o stropitoare. In colica renala, urina este inchisa la culoare, ca semn al ranirii cailor urinare de catre piatra.

Mai apar varsaturi, dar si febra. In criza de piatra la rinichi, suferindul are frisoane si e cuprins de anxietate, de teama. Important e sa se specifice ca, in timpul durerilor pricinuite de calculii in sistemul rinichilor, bolnavul nu-si gaseste nici o pozitie in care sa se calmeze durerile. Pacientul se zbate ca pestele pe uscat.

Diferente intre tipurile de dureri lombare

Durerile de rinichi sunt ase­ma­natoare intr-o anume masura cu cele date de o sciatica, cauzate de conflictul dintre discul dintre vertebre si radacinile nervoase pe care le apasa.

Durerea din lombosciatica nu radiaza in fata, in abdomen, dar iradiaza spre partea din spate a piciorului. In durerile de sale - lombosciatica -, bolnavul mai gaseste pozitii de calmare a durerilor si urina lui este limpede.

In crizele de pietre la vezica biliara, durerile nu radiaza spre abdomen, se pastreaza in zona ficatului si iradierea este eventual spre spate, spre omoplati, apar febra si culoarea galbena a icterului. Aceste dureri pricinuite de calculii la vezica biliara apar mai ales dupa mese copioase, grele, cu multe grasimi, cu maioneze, cu alcool si se combina cu dureridin pancreatita acuta.

 

sanatate.bzi.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
84

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
236

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
126

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...