Intra in vigoare plafonarea tarifelor RCA: Cat vor plati soferii in urmatoarele sase luni

Intra in vigoare plafonarea tarifelor RCA: Cat vor plati soferii in urmatoarele sase luni
Plafonarea tarifelor RCA intra in vigoare, vineri, astfel ca preturile maxime pentru asigurarile auto obligatorii vor fi inghetate timp de sase luni. Decizia a fost luata printr-o hotarare de Guvern, iar plafoanele au fost stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ca urmare a protestelor transportatorilor.

Insa unii soferi sunt nemultumiti de faptul ca decizia dezavantajeaza proprietarii de masini mici, arata ziare.com.

Iata cateva exemple:

La autoturisme, prima maxima variaza intre 547 lei si 3.087 lei in functie de capacitatea cilindrica a masinii si varsta soferului.

Pentru un sofer de pana in 25 de ani care conduce o masina a carei capacitate cilindrica este intre 1401-1600 cmc va plati un RCA de maximum 1.166 de lei.

In schimb, un sofer cu varsta cuprinsa intre 41-50 de ani va plati pentru acelasi tip de masina un RCA maxim de 721 de lei.

La autovehicule pentru transport de marfa RCA costa intre 749 lei si 2.979 lei, la persoane fizice.

In cazul firmelor, prima maxima la autoturisme este cuprinsa intre 885 lei si 1.285 lei, iar la autovehicule de marfa intre 943 lei si 7.534 lei, pentru un camion de peste 16 tone.

La autovehiculele de transport de persoane, cel mai mult ar costa o polita pentru un autocar cu o capacitate de peste 40 de locuri, unde prima maxima a fost stabilita la 6.600 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
26

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
11

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
128

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...