Instituţii implicate în lupta împotriva fumatului! FOTO

Agenţia Naţională Antidrog se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea de activităţi de informare – sensibilizare - conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi.

Instituţii implicate în lupta împotriva fumatului! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Tema pentru Ziua Mondială fără tutun 2017 este ”Tutunul –o amenințare în calea dezvoltării”.

Reprezentanţii Compartimentului de Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au derulat miercuri o activitate de promovare a unei vieţi sănătoase pe Pietonalul Unirii, acolo unde medicul Cornel Saradan a ales o metodă mai neconvenţională de a fi remarcat de botoşăneni: şi-a acoperit trunchiul cu planşe ce conţineau informaţii despre efectele nocive ale fumatului.

De partea cealaltă, potrivit unui comunicat al Centrului pentru Prevenirea, Evaluare şi Consiliere Antidrog, la nivel local, marcarea acestui eveniment a fost materializată prin realizarea de activităţi de educare, informare şi conştientizare privind efectele consumului de tutun la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Botoşani.

De asemenea, la solicitarea Preşedintelui ATOP Botoşani, CPECA Botoşani a prezentat în cadrul şedinţei organizate în Municipiul Dorohoi o analiză locală privind dinamica traficului şi consumului ilicit de droguri în perioada 2016 – primul trim. 2017, precum şi măsurile de prevenire ale traficului şi consumului ilicit de droguri. Prin intermediul reţelei de voluntari au fost distribuite pliante şi flyere cu mesajul campaniei.

Activitatăţile realizate corespund Planului local de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog Botoşani în perioada 2017-2020.

Românii sunt cei mai mari fumători pasivi dintre cetățenii europeni: doar 38% raportează că niciodată sau aproape niciodată nu sunt expuși la fum de tutun la locul de muncă, față de media europeană de 72%, deși de 7 ani legea permite fumatul la locul de muncă doar în camere special amenajate, separate și izolate.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
250

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
201

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...

Mailat, eroul de pe Municipal: ”Știu cât muncesc și cât de mult îmi doresc să salvez echipa de la retrogradare!”

astăzi, 10:14
280

Meciul a fost marcat de autogolul lui Gabriel de Moura în minutul 13, care a deschis scorul în favoarea echipei moldovene.În timp ce pentru Dinamo, Astrit Slemani a reușit să e...