Inspectorii ISJ Botosani trebuie sa selecteze cei 25 de copii beneficiari ai Bursei scolare Guvernul Romaniei

Inspectorii ISJ Botosani trebuie sa selecteze cei 25 de copii beneficiari ai Bursei scolare Guvernul Romaniei
Bursa şcolară Guvernul României va fi acordată unui număr de 25 elevi din judetul Botosani, capabili de performanţă, absolvenţi ai clasei a IV-a, proveniţi din mediul rural, ale căror familii au venituri pe membru de familie sub o treime din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, conform prevederilor Legii Învăţământului nr. 84/1995, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Bursa, in valoare de 350 de lei lunar, este destinată acoperirii cheltuielilor de cazare, masă şi a celor şcolare.

Ministrul Educaţiei Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a specificat că prin această măsură se doreşte ridicarea performanţei şcolare pentru elevii din mediul rural.

"Fiecare inspectorat şcolar din fiecare judeţ selecţionează o clasă de 25 de elevi care urmează cursurile gimnaziale şi liceale într-una dintre cele mai performante şcoli ale judeţului, aşa cum decide fiecare inspectorat şcolar".

Suma necesară acordării bursei se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării si are in vedere cate 25 de copii din fiecare judet.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
16

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
34

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
27

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...