Inspectorii antifraudă au pus tunurile pe patronii botoşăneni: Amenzi uriaşe, sesizări penale şi afaceri închise temporar!

Inspectorii antifraudă au pus tunurile pe patronii botoşăneni: Amenzi uriaşe, sesizări penale şi afaceri închise temporar!
Nu au iertat pe nimeni! Inspectorii antifraudă au suspendat activitatea mai multor agenţi economici din judeţul Botoşani, au sesizat organele de urmărire penală şi au aplicat amenzi pe bandă rulantă, în urma controalelor efectuate în primul semestru al acestui an.

Cea mai mare amendă aplicată în primele şase luni ale acestui an a fost în cuantum de 30.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), amenda a fost aplicată pentru deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Alţi cinci agenţi economici, în special din zona de alimentaţie publică, s-au ales cu activitatea suspendată temporar pentru încălcarea legislaţiei fiscale.

Totodată, în perioada ianuarie – iunie 2016, inspectorii antifraudă au desfășurat 254 de verificări specifice la operatorii economici din județul Botoșani, urmare cărora au identificat prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de 7,4 milioane de lei, pentru recuperarea acestora înaintând organelor de urmărire penală cinci sesizăr. De asemenea, au instituit șapte măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate în cuantum de 8,2 milioane de lei.

 Inspectorii DGAF au mai constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea a 202 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 831.550 de lei, confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite, în cuantum de 47.903 de lei.

“Încălcarea obligației de fiscalizare a tuturor încasărilor prin intermediul casei de marcat, deţinerea de bunuri sau sume fără acte justificative și încălcarea obligației de întocmire şi utilizare a documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Suceava", a declarat, pentru Stiri.Botosani.ro, Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al DGAF.
 
Câteva dintre amenzile aplicate au fost contestate în instanţă, afaceriştii sperând ca prin clemenţa judecătorilor să scape cu avertismente.         

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
489

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
66

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...