Inspectori comunitari, in control la Botosani. "Conteaza foarte mult pentru imaginea tarii!", spune directorul DSVSA!

Inspectori comunitari, in control la Botosani. "Conteaza foarte mult pentru imaginea tarii!", spune directorul DSVSA!

 Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani  

Trei inspectori sanitar-veterinari din Polonia, Italia si Cipru au fost luna aceasta la Botosani unde, alaturi de inspectori din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, au efectuat controale la o unitate de abatorizare si una de preparare produse lactate.

Astfel de misiuni comunitare au fost si anul trecut, iar tematica de control si unitatile verificate sunt stabilite direct de catre specialistii de la Bruxelles.

Tematica de control de acum a vizat modul cum se recolteaza, colecteaza, eticheteaza, marcheaza, depoziteaza si transporta materialele cu risc specific, care nu sunt comestibile cosumului uman. De asemenea, s-a urmarit si daca unitatile de procesare au incheiate contracte cu firme de incinerare. In urma acestor controale, judetul Botosani a primit o bila alba din partea expertilor comunitari.

"Judetul Botosani a avut pana acum cele mai bune rezultate, nu au fost probleme. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne punem la punct in continuare si trebuie sa fim prezenti pe orice tematica la care vin misiunile comunitare. Astfel de controale nu sunt mereu pe aceesi tematica, la niveul ANSVSA anul trecut au fost 12 misiuni comunitare, pe diverse tematici, anul acesta sunt 6. Se aleg aleatoriu judetele, direct de catre Bruxelles, care cunoaste foarte bine situatia unitatilor de productie, preparare, transport si orice alte unitati la nivel national.  Se controleaza mai multe judete, dupa care se face un raport de tara si conteaza foarte mult pentru imaginea tarii", a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani.

Aceste misiuni comunitare sunt vazute cu ochi buni si de catre marii procesatori.

"Anul acesta, este pentru prima oara cand am primit vizita expertilor comunitari, iar controlul a fost unul mai complex. Sunt binevenite astfel de verificari, pentru ca sunt facute de oameni cu experienta, care calatoresc prin toata Europa, si care pot sa ne impartaseasca si noua din cunostintele lor si din ce se intampla in alte state", a declarat Iulian Cazacut, administratorul unui abator din judet.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
6

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
145

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
110

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...