Inspectori comunitari, in control la Botosani. "Conteaza foarte mult pentru imaginea tarii!", spune directorul DSVSA!

Inspectori comunitari, in control la Botosani. "Conteaza foarte mult pentru imaginea tarii!", spune directorul DSVSA!

 Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani  

Trei inspectori sanitar-veterinari din Polonia, Italia si Cipru au fost luna aceasta la Botosani unde, alaturi de inspectori din cadrul Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, au efectuat controale la o unitate de abatorizare si una de preparare produse lactate.

Astfel de misiuni comunitare au fost si anul trecut, iar tematica de control si unitatile verificate sunt stabilite direct de catre specialistii de la Bruxelles.

Tematica de control de acum a vizat modul cum se recolteaza, colecteaza, eticheteaza, marcheaza, depoziteaza si transporta materialele cu risc specific, care nu sunt comestibile cosumului uman. De asemenea, s-a urmarit si daca unitatile de procesare au incheiate contracte cu firme de incinerare. In urma acestor controale, judetul Botosani a primit o bila alba din partea expertilor comunitari.

"Judetul Botosani a avut pana acum cele mai bune rezultate, nu au fost probleme. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne punem la punct in continuare si trebuie sa fim prezenti pe orice tematica la care vin misiunile comunitare. Astfel de controale nu sunt mereu pe aceesi tematica, la niveul ANSVSA anul trecut au fost 12 misiuni comunitare, pe diverse tematici, anul acesta sunt 6. Se aleg aleatoriu judetele, direct de catre Bruxelles, care cunoaste foarte bine situatia unitatilor de productie, preparare, transport si orice alte unitati la nivel national.  Se controleaza mai multe judete, dupa care se face un raport de tara si conteaza foarte mult pentru imaginea tarii", a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani.

Aceste misiuni comunitare sunt vazute cu ochi buni si de catre marii procesatori.

"Anul acesta, este pentru prima oara cand am primit vizita expertilor comunitari, iar controlul a fost unul mai complex. Sunt binevenite astfel de verificari, pentru ca sunt facute de oameni cu experienta, care calatoresc prin toata Europa, si care pot sa ne impartaseasca si noua din cunostintele lor si din ce se intampla in alte state", a declarat Iulian Cazacut, administratorul unui abator din judet.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi de aproape 12.000 de lei aplicate în Flămânzi, în numai două zile

astăzi, 11:02
157

Săptămâna aceasta, în perioada 16-17 iulie, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Flămânzi, au organizat o acţiune privind nerespectarea regimului legal de viteză şi...

Cele mai importante campionate de fotbal stau sa inceapa

astăzi, 10:33
95

Cand debuteaza cele mai importante campionate de fotbal?Campionatul de fotbal din Spania, unul dintre cele mai vizionate campionate de fotbal din Europa dar si din lume debuteaza pe data de 18 aug...

Flutur insistă ca impozitarea locuitorilor din Botoșani să se mărească. "Veneau niște bani care ne asigurau o oarecare liniște"

astăzi, 07:39
882

Primăria municipiului Botoșani a transmis că există o serie de proiecte în derulare, a căror valoare cumulată depășește câteva zeci de milioane de euro. Cu toate acestea, edilul-...