INFRACTIUNI IN POSTUL MARE: A spart mai multe biserici si a ars cartile de rugaciuni in altar!

INFRACTIUNI IN POSTUL MARE: A spart mai multe biserici si a ars cartile de rugaciuni in altar!
In doar doua zile, a spart mai multe biserici, de unde a sustras obiecte de cult si bani din cutia milei!

In doua dintre lacasurile de cult, tanarul de 20 de ani a dat foc in altar unde, pentru a avea vizibilitate optima sau din motive doar de el stiute, a ars mai multe carti de rugaciuni.

Miercuri, in urma probatoriului administrat, politistii din Dorohoi au dispus masura retinerii in vederea arestarii preventive a suspectului N. Constantin, de 20 de ani, din localitatea Carasa, comuna Corlateni, cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni de furt calificat.

Faptele retinute in sarcina suspectului constau in aceea ca in noaptea de 09/10.03.2009, prin fortarea lacatelor de la usa de acces, a patruns in interiorul unei biserici din comuna Leorda, de unde a sustras diferite obiecte bisericesi, bani si bunuri in valoare de aproximativ 1000 lei.

Totodata, s-a constatat ca in altar erau arse podeaua de lemn pe o suprafata de aproximativ 2 mp si mai multe carti de rugaciune, fara ca incendiul sa se fi propagat si la alte obiecte, se arata in comunicatul remis de Inspectoratul de Politie Judetean Botosani.

In aceeasi noapte, dupa spargerea bisericii, suspectul s-a deplasat pe DN 29 B, pe raza satului Vaculesti, unde prin fortarea usii de acces a incercat sa patrunda in interiorul unei capele proprietate personala.

Ulterior, suspectul si-a continuat deplasarea pe o distanta de aproximativ 3 km, pe DN 29B, pe raza aceluiasi sat, incercand sa sustraga autoturismul lui B. Sivestru.

"Fiind surprins de proprietar in interiorul autoturismului sau in timp ce incerca sa porneasca autoturismul prin contact direct, suspectul a renuntat la rezolutia infractionala si a fugit, abandonand in autoturism o parte din bunurile sustrase anterior din interiorul bisericii. Tanarul nu a renuntat, insa, si a continuat apoi deplasarea spre municipiul Dorohoi, unde a incercat sa patrunda, prin fortarea lacatului si spargerea unui ochi de geam, in interiorul unui chiosc alimentar, fara a reusi insa acest lucru", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Incurajat de rezultatele obtinute in prima noapte, tanarul a pornit din nou la drum, noaptea urmatoare.

A patruns prin efractie in interiorul unei biserici din comuna Corlateni, de unde, din cutia milei, a sustras suma de aproximativ 30 lei in bancnote de 1 leu si monezi divizionare. Pentru a avea vizibilitate, suspectul a aprins o lumanare, imprejurare in care a provocat un incendiu in altar, unde au ars mocnit mai multe bunuri fara ca incendiul sa se propage la restul obiectelor din apropiere.

Politistii din municipiul Dorohoi au reusit identificarea suspectului la scurt timp de la comiterea ultimei infractiuni, iar in urma probatoriului administrat au dispus retinerea acestuia pentru o durata de 24 ore, urmand ca astazi sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi cu propunere de sesizare a instantei in vederea arestarii preventive.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
162

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
27

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
178

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...