Incredibil! Un șef de post din județul Botoșani a condus mașina Poliției, ani la rând, fără a avea permis!

Incredibil! Un șef de post din județul Botoșani a condus mașina Poliției, ani la rând, fără a avea permis!
Un angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani (IPJ), care de șapte ani este șef de post într-o comună din județ, a condus mașina instituției fără a deține vreodată permis de conducere.

Descoperirea a fost făcută în urma unor verificări dispuse de conducerea IPJ pe linia angajaților care conduc mașinile de serviciu.

Ag. șef adj. Florin Istina, șef de post la Postul de Poliție din Gorbănești, este unul dintre polițiștii care conducea mașina instituției. Nu a dat niciodată de bănuit că nu este șofer cu acte în regulă, întrucât de fiecare dată când se solicitau documentele pentru dosarul celor care conduc mașini acesta prezenta copie după permisul de conducere, iar în momentul în care se făceau verificările după seria și numărul de pe document apărea ca fiind valid.

De curând, s-au modificat însă criteriile de căutare, acestea făcându-se în baza CNP-ului. Date fiind schimbările survenite, șeful IPJ a dispus verificări în acest sens iar în momentul în care s-a ajuns la permisul șefului de post de la Gorbănești a apărut și surpiza: acesta nu deține permis de conducere.

Permisul pe care l-a prezentat Florin Iftina de fiecare dată când i s-a cerut era falsificat. Acesta își trecuse pe documente datele personale, dar la numărul și seria permisului a trecut date de pe un alt permis valabil, acesta fiind și motivul pentru care la verificările anterioare colegii săi nu au descoperit că de fapt acesta nu deține permis  de conducere.

Istina și-a dat deja demisia din funcția de șef de post, iar acum este anchetat pentru nu mai puțin de patru infracțiuni, respectiv fals în înscrisuri materiale, abuz în serviciu, uz de fals și conducere fără a deține permise de conducere.

În urma situației constatate, față de polițist s-a dispus declanșarea cercetării prealabile și întrucât s-a constatat că acțiunile sale întrunesc elementele materiale ale unor infracțiuni cercetările au fost declinate în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Florin Istina este angajat în cadrul IPJ Botoșani din anul 2006, iar din 2008 este șef de post la Gorbănești. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Relansare monumentală: ReduceriPreturi.ro reînvie după zece Ani

astăzi, 13:46
11

ReduceriPreturi.ro, unul dintre pionierii ofertelor online, se întoarce după zece ani de pauză cu o nouă viziune și o abordare modernizată. Relansarea include funcționalități îmbun...

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
118

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
88

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...