INCREDIBIL! Ucigasii botosaneanului Daniel Mancas foloseau actele decedatului pentru inselarea firmelor din zona Moldovei!

INCREDIBIL! Ucigasii botosaneanului Daniel Mancas foloseau actele decedatului pentru inselarea firmelor din zona Moldovei!

Alina Horeanu, cercetata pentru uciderea omului de afaceri botosanean Daniel Mancas

Zilele acestea se asteapta inceperea urmaririi penale si impotriva Alinei Horeanu intr-un dosar de inselaciune!

Dupa ce Daniel Mancas a fost ucis, cuplul criminal a pus la cale o strategie prin care actele decedatului sa fie folosite pentru inselarea firmelor.

Tinerii faceau rost de bani prin achizitionarea de produse cu ajutorul cecurilor false Pe zi ce trece, politistii ieseni descopera tot mai multe fapte penale comise de Alina Horeanu si iubitul sau, Vlad Scurtu.

Acest dosar de inselaciune a stat la baza rezolvarii dosarului de omor in care sunt implicati cei doi studenti. In acest dosar de inselaciune este vorba in principal despre folosirea unor cecuri false pentru inselarea firmelor din zona Moldovei. Alina Horeanu are in prezent calitatea de martor, insa oamenii legii fac demersuri pentru a demonstra ca si aceasta a avut o legatura directa cu producerea faptelor de inselaciune.

Inainte de a fi chemat la audieri pentru omor, Vlad Scurtu a fost audiat in acest dosar de inselaciune pe data de 12 aprilie 2007. Era suspectat ca a incercat sa dea o teapa de 50.000 lei unei firme din Suceava. Cu ajutorul unei file de cec fals, Scurtu si un prieten de-al sau au mers la o firma din Suceava pentru a cumpara 20 de tone de otel.

Tranzactia a fost la un pas de a fi incheiata, pentru ca Scurtu venise deja cu tirurile sa incarce marfa. Numai ca angajatii firmei au fost suficient de atenti si au verificat daca cecul in cauza este valabil. Intelegand ca este vorba despre o inselaciune, reprezentantii societatii au sunat la politie.

Asupra lui Scurtu a fost gasita o mapa care continea cateva zeci de facturi fiscale, chitantiere, copii dupa acte de identitate, file cec false si certificate de inmatriculare ale mai multor firme din Suceava, Iasi, Suceava, Mures, Constanta si Prahova.

Printre toate aceste acte, a fost descoperita si o copie a buletinului care a apartinut lui Daniel Mancas, directorul de firma ucis pe data de 9 februarie 2007.

Oamenii legii au descoperit ca acea copie falsificata a actului de identitate era folosita de Alexandru Lambru, tanarul din Bacau care ii era partener de afaceri lui Scurtu. Acest Alexandru Lambru se recomanda ca fiind Daniel Mancas si incerca sa pacaleasca firmele achizitionand diferite bunuri cu cecuri false.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
3

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
65

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
83

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...