INCREDIBIL! Are 104 ani si a iesit la pensie abia in urma cu 3 ani!

INCREDIBIL! Are 104 ani si a iesit la pensie abia in urma cu 3 ani!
La 70 de ani, Fukutaro Fukui incepea o noua cariera. Seniorul japonez, care lucrase anterior la o societate de valori mobiliare, se angajase in domeniul vanzarii de bilete la loterie.

In urmatorii 31 de ani, a parcurs zilnic drumul de o ora pana in centrul orasului Tokyo, unde isi avea sediul compania la care lucra, devenind unul dintre cei mai varstnici angajati japonezi din categoria asa-numitelor "gulerele albe", scrie Nikkei Asian Review.

Fukui are in prezent 104 ani si s-a pensionat de-abia in urma cu trei ani.

Japonezul este convins ca dorinta de a munci este adanc inradacinata in fiecare om si considera ca banii nu ar trebui sa reprezinte principala motivatie.



Desi ultimul sau job, constand in numararea banilor si a biletelor de loterie, nu a fost foarte palpitant, cel putin in comparatie cu pozitiile importante detinute anterior in lumea financiara, si-a facut treaba cu entuziasm.

"Cateodata urcam singur scarile pentru a ajunge in birou, cu o servieta cu zeci de mii de bilete de loterie, si chiar mergeam mai repede decat colegii mai tineri", spune Fukui, care locuieste in prezent intr-un camin de batrani din Chigasaki, de la periferia orasului Tokyo.

Fukui a studiat economia la Universitatea Keio din Tokyo si visul sau era sa ajunga cercetator in domeniul economic.
Planurile sale au fost intrerupte de izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand a fost trimis in Manciuria pentru indeplinirea serviciului militar.

Ulterior, s-a angajat la o mica societate de valori mobiliare infiintata de un bun prieten de-al sau.
Cum se impaca acum cu viata de pensionar? "Cred ca ma descurc bine la 104 ani. Merg singur si mananc mult in fiecare zi", spune Fukutaro Fukui.

In Japonia, un numar tot mai mare de persoane aleg sa revina in campul muncii dupa ce s-au pensionat.

Potrivit unui studiu publicat in 2015 de Ministerul japonez al Muncii, 85% dintre companiile japoneze au reangajat oameni care au iesit la pensie. Numarul angajatilor de peste 65 de ani a ajuns la 6,81 milioane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
25

În cursul zilei de marți, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit ...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
13

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
146

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...