Închisoare cu suspendare pentru o înşelăciune ce ar fi lăsat o botoşăneancă fără casă!

Închisoare cu suspendare pentru o înşelăciune ce ar fi lăsat o botoşăneancă fără casă!
Închisoare cu suspendare pentru o schemă construită cu minuţiozitate, care ar fi lăsat o femeie fără casă: cu asta s-a ales un escroc, după ce în urmă cu aproape şase ani s-a oferit să-i găsească femeii un client pentru apartamentul pe care voia să-l vândă.

S-a întâmplat că botoşăneanca să-şi cumpere un apartament de la Locativa, pe care apucase să-l plătească pe jumătate. Numai că la un moment dat a vrut să-l schimbe şi a dat sfoară în ţară. S-a prezentat Bogdan F., care i-a oferit ajutorul. I-a cerut contractul de vânzare-cumpărare și schița imobilului, o copie de pe actul de identitate, dar şi o semnătură în alb pe un document pe care ar fi trebuit să-l completeze la sediul agenţiei imobiliare la care lucra.

Credulă, femeia i-a dat tot ce i-a cerut, numai că planul tânărului întrecea imaginaţia. Individul a "compus" un contract de vânzare-cumpărare antedatat, potrivit căruia femeia i-ar fi vândut apartamentul cu 174.000 de lei, a autentificat contractul la un birou notarial, ulterior l-a validat în instanţă, iar după jumătate de an s-a înfiinţat la uşa femeii cu un executor judecătoresc pentru a o soma să elibereze apartamentul. Tocmai semnătura femeii pe hârtia în alb a fost cea care a ajutat-o.

Când dosarul a ajuns la Judecătoria Botoşani, magistraţii au sesizat că ordinea în care erau menționate părțile din contract, vânzător- cumpărător, fusese inversată, deoarece pe hârtia în alb femeia semnase în dreapta şi nu în stânga. Magistraţii botoşăneni l-au condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi anularea documentului fals, dar sentinţa a fost atacată cu apel. Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava i-au redus pedeapsa la un an şi şase luni închisoare cu suspendare.

 

Spune-ne opinia ta