Încercare eşuată a Consiliului Judeţean de a prelua o clădire din centrul municipiului

Încercare eşuată a Consiliului Judeţean de a prelua o clădire din centrul municipiului
Demersul reprezentanţilor Consiliului Judeţean de a prelua un imobil din centrul municipiului Botoşani, în care până acum şapte ani a funcţionat sediul unei instituţii publice, a fost sortit eşecului.

Este vorba de clădirea de pe Pietonalul Unirii în care a funcționat sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și care se află în proprietatea Ministerului Muncii, fiind monument istoric.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, susţine că s-a primit un răspuns în care se specifică că vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Cei de la forurile centrale au spus celor de la AJOFM că nu vor transfera spaţiul. Am înţeles că vor să le acorde bani pentru reparaţii, pentru punerea în siguranţă a clădirii. Dumnealor au considerat că e mai important pentru ei decât pentru Consiliul Judeţean. Dacă găsim alt spaţiu şi convenim din punct de vedere legal să cumpărăm şi dacă se pretează la ceea ce dorim noi să facem e în regulă, dacă nu, mai aşteptăm", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

 În respectivul imobil, care se degradează de la o zi la alta, Consiliul Judeţean ar fi vrut să deschidă un muzeu de artă cu expunere permanentă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Naștere cu bucluc: O tânără de 19 ani a sunat în ultima clipă la 112, anunțând că aduce pe lume un copil!

astăzi, 20:28
674

La 19 ani, o tânără a avut parte de o experiență mai rar întâlnită. Deși era la a doua naștere și știa că sorocul e aproape, tânăra femeie a întârziat pr...

Aeronava SMURD, chemată pentru o femeie care a suferit un infarct!

astăzi, 19:04
826

Medicii din Botoșani au solicitat aeronava sanitară de la Iași pentru a prelua o pacientă aflată în stare gravă. Este vorba despre o femeie în vârstă de 78 de ani, ca...

Microbuz cu români, accident grav pe o autostradă din Slovacia

astăzi, 17:53
1393

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, inform...