Încercare eşuată a Consiliului Judeţean de a prelua o clădire din centrul municipiului

Încercare eşuată a Consiliului Judeţean de a prelua o clădire din centrul municipiului
Demersul reprezentanţilor Consiliului Judeţean de a prelua un imobil din centrul municipiului Botoşani, în care până acum şapte ani a funcţionat sediul unei instituţii publice, a fost sortit eşecului.

Este vorba de clădirea de pe Pietonalul Unirii în care a funcționat sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și care se află în proprietatea Ministerului Muncii, fiind monument istoric.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, susţine că s-a primit un răspuns în care se specifică că vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Cei de la forurile centrale au spus celor de la AJOFM că nu vor transfera spaţiul. Am înţeles că vor să le acorde bani pentru reparaţii, pentru punerea în siguranţă a clădirii. Dumnealor au considerat că e mai important pentru ei decât pentru Consiliul Judeţean. Dacă găsim alt spaţiu şi convenim din punct de vedere legal să cumpărăm şi dacă se pretează la ceea ce dorim noi să facem e în regulă, dacă nu, mai aşteptăm", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

 În respectivul imobil, care se degradează de la o zi la alta, Consiliul Judeţean ar fi vrut să deschidă un muzeu de artă cu expunere permanentă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără condamnată pentru o tâlhărie. A lovit un poliţist care a prins-o în flagrant

astăzi, 14:13
294

B.J., de 35 de ani, din oraşul Ştefăneşti a comis fapta în vara anului 2016, când se afla în piaţa din oraş. A observat o femeie ce făcea cumpărături şi i-a sustras 30 de l...

Vinerea Mare va fi sărbătoare legală şi nelucrătoare!

astăzi, 14:13
176

Senatorii au aprobat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, iniţiat de deputatul UDMR Szabo Odon, care prevede că Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui...

Misiuni executate de jandarmi pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, piscicol şi a tăierilor ilegale de material lemnos!

astăzi, 14:06
52

În conformitate cu atribuţiile Jandarmeriei Române prevăzute de Legea nr. 550 din 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Jud...