Încercare eşuată a Consiliului Judeţean de a prelua o clădire din centrul municipiului

Încercare eşuată a Consiliului Judeţean de a prelua o clădire din centrul municipiului
Demersul reprezentanţilor Consiliului Judeţean de a prelua un imobil din centrul municipiului Botoşani, în care până acum şapte ani a funcţionat sediul unei instituţii publice, a fost sortit eşecului.

Este vorba de clădirea de pe Pietonalul Unirii în care a funcționat sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și care se află în proprietatea Ministerului Muncii, fiind monument istoric.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, susţine că s-a primit un răspuns în care se specifică că vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea clădirii.

Cei de la forurile centrale au spus celor de la AJOFM că nu vor transfera spaţiul. Am înţeles că vor să le acorde bani pentru reparaţii, pentru punerea în siguranţă a clădirii. Dumnealor au considerat că e mai important pentru ei decât pentru Consiliul Judeţean. Dacă găsim alt spaţiu şi convenim din punct de vedere legal să cumpărăm şi dacă se pretează la ceea ce dorim noi să facem e în regulă, dacă nu, mai aşteptăm", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean.

 În respectivul imobil, care se degradează de la o zi la alta, Consiliul Judeţean ar fi vrut să deschidă un muzeu de artă cu expunere permanentă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
145

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
884

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
213

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...