Inceput de zi incendiar pentru pompierii botosaneni!

Inceput de zi incendiar pentru pompierii botosaneni!
Pompierii de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani au intervenit, in aceasta dimineata, pentru stingerea unui incendiu, dar si pentru a ajuta un pacient supraponderal sa ajunga la timp la spital, pentru ingrijiri de specialitate.

Tot astazi, angajatii ISU au fost solicitati in Centrul Vechi al municipiului Botosani, unde au fost depistate doua grenade.

Cu putin peste ora 9.00, doua dintre camerele locuintei lui Vasile L., din comuna Albesti, au fost cuprinse de flacari. Speriat ca incendiul i-ar putea transforma intreaga gospodarie in scrum, proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor. Un echipaj din cadrul Garzii de Interventie Trusesti s-a deplasat la locul indicat cu o autospeciala pentru stingerea incendiului. Cand echipajul a ajuns la fata locului, ardeau bunurile din cele doua camere, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta. Incendiul a fost stins in mai putin de 20 de minute, in limitele gasite de pompieri.

Valoarea pagubelor a fost estimata la 10.000 de lei. Incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un televizor uitat in priza. Pompierii au salvat celelalte camere de locuit si anexele, in valoare de 40.000 lei.

 

Intre orele 09.33 - 09.45, un echipaj al Statiei de Interventie pentru Asistenta Medicala de Urgenta si Descarcerare (SIAMUD) apartinand Detasamentului de Pompieri Botosani a actionat la transportarea unui bolnav supraponderal de la etajul I al unei cladiri, situata pe strada Nicolae Iorga, la ambulanta. In aceste conditii, Mihai P., in varsta de 54 de ani, a ajuns la timp la spital, pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate.

 

Jumatate de ora mai tarziu, personalul autorizat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al judetului Botosani, Serviciul de Protectie Civila, a fost solicitat sa se deplaseze in Centrul Vechi al municipiului Botosani, pentru a ridica doua grenade de mana.

Munitia a fost descoperita intr-o nisa a peretelui beciului de la subsolul imobilului 10 de pe strada Savenilor, pe timpul lucrarilor de igienizare. Echipa pirotehnica, condusa de col. Petru Dolachi, a stabilit ca nu exista pericol de explozie, intrucat munitia nu avea elementele de initiere (incarcatura exploziva si focos).

Elementele de munitie au fost ridicate si transportate in conditii de maxima siguranta in poligonul de la Copalau, in vederea distrugerii. In scopul prevenirii unor situatii de urgenta generate de explozia munitiei ramasa neexplodata, in ziua de 25 martie, specialisti Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani vor realiza un instructaj cu personalul care executa lucrari de igienizare la subsolul cladirilor din Centrul Vechi si vor monitoriza aceste operatiuni in vederea descoperirii unor eventuale elemente de munitie.

"Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi. Sa anunte IJSU sau Politie prin telefonul de urgenta 112, pentru a interveni in vederea ridicarii si neutralizarii acestor elemente", a precizat subofiter relatii publice, plutonier Dorina Lupu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
40

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
61

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
46

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...