Început de an școlar fără manuale pentru elevii din clasele XI-XII, la Botoșani

Început de an școlar fără manuale pentru elevii din clasele XI-XII, la Botoșani
Nu toți elevii botoșăneni vor avea manuale școlare din primele zile de școală. Este vorba de elevii claselor a XI-a și a XII-a care vor primi manualele în luna octombrie, după cum susține Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

La celelalte clase nu sunt probleme, distribuirea manualelor începând încă din timpul vacanței către școli.

"Distribuirea a început cu o lună în urmă și la învățământul primar s-au distribuit în procent de 100%, excepție făcând la clasa a IV-a unde nu se pot achiziționa câteva titluri deoarce nu s-a finalizat licitația cu Ministerul Educației. La cls. a XI-a și a XII-a vom avea manuale gratuite, s-au semnat contractele la începutul lunii august și urmează să le distribuim la începutul lunii octombrie. Este un termen de livrare, conform contractelor de achiziție, la nivel național. Și nouă ne-ar fi plăcut să fie din prima zi a școlii", a spus Mihaela Huncă.

În ceea ce privește rechizitele școlare, în anul școlar 2016-2017 la nivelul județului Botoșani vor fi 20.277 de beneficiari, ceea ce înseamnă aproximativ 30% din numărul de elevi existent.

"În primele cinci zile după începerea anului școlar elevii împreună cu părinții vor depune documentele necesare pentru a obține rechizite școlare la nivelul unităților de învățământ. Rămâne acea condiție stipulată prin legislație că va trebui să aibă venitul lunar net pe membru de familie de 625 de lei. Acest venit se ia din luna iulie", a precizat inspectorul general al IȘJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
860

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
267

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
1098

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...