Incep controalele in targuri si oboare, dar si in magazine si supermarketuri!

Incep controalele in targuri si oboare, dar si in magazine si supermarketuri!
In aceasta luna, inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor efectua o serie de controale la comercializarea din targuri si oboare a produselor animale si non animale. Totodata, acestia vor vizita si restaurantele care anunta mese festive in perioada sarbatorilor de iarna.

Vor fi intensificate controalele la nivelul oboarelor, la nivelul pietelor agroalimentare, pentru a evita comercializarea ilegala a produselor de origine animala sau a unor produse necertificate, produse de origine necunoscuta, a declarat Ovidiu Airimitoaie, director interimar DSVSA.

In vizorul Directiei Sanitar-Veterinare au intrat in aceasta perioada si magazinele si supermarketurile care comercializeaza produse de origine animala si nonanimala.

“Avem de verificat, de inspectat modul in care produsele de origine animala si nu numai, si produsele de origine nonanimala sunt depozitate, transportate, modul in care functioneaza unitatile de procesare, modul in care sunt transportate de la unitate catre depozite sau de la unitate catre unitatile de desfacere, a mai completat Ovidiu Airimitoaie, director interimar DSVSA.

Ovidiu Airimitoaie a tinut sa le transmita consumatorilor botosaneni si un sfat extrem pretios: Facem si un apel pe aceasta cale la populatie, ca aprovizionarea pentru sarbatorile de iarna sa o faca in unitatile autorizate, pentru ca in acele unitati putem garanta ca produsele au provenienta cunoscuta, sunt salubre, evitand astfel riscul unor toxiinfectii alimentare sau a altor probleme la nivel de consumator.

Cat despre botosanenii care prefera carnea de la porcul din propria curte, acestia trebuie sa faca un test trichineloscopic la carne, inainte de consum.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
63

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
199

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
333

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...