Incendiu provocat ca urmare a atingerii cablurilor retelei electrice, din cauza vantului puternic!

Pompierii botosaneni au fost solicitati astazi, 27.05.2009, sa intervina pentru stingerea a doua incendii in mai putin 13 minute. Ambele situatii de urgenta au fost generate cel mai probabil de scanteile electrice cazute pe furajele depozitate sub reteaua de alimentare cu energie electrica.

Acestea au fost provocate ca urmare a atingerii cablurilor retelei electrice din cauza vantului puternic. La ora 10.53, un localnic din satul Vorona Mare, comuna Vorona, a sunat la numarul unic de urgenta 112 dupa ce a observat ca un copac si depozitul de furaje din curtea Mariei S. ard.

Cand cele doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani au ajuns la fata locului au constatat ca exista pericolul de extindere la anexele din gospodarie.

Lupta cu flacarile a durat aproape jumatate de ora. In incendiu au fost distruse 2,5 tone de furaje in valoare de 300 lei. Pompierii au salvat casa de locuit si celelalte anexe in valoare de 150.000 lei.

La ora 11.05, un apel din partea lui Vasile A. din municipiul Dorohoi a alertat Detasamentul de Pompieri Dorohoi. Barbatul anunta ca depozitul de furaje din gospodaria sa a luat foc si ca incendiul se poate extinde la casa. 11 servanti pompieri si doua autospeciale s-au deplasat in cel mai scurt timp posibil la locul indicat.

Cand au ajuns la fata locului au constatat ca erau cuprinse de flacari circa 4 tone de furaje si 30 m.l. de gard construit din lemn. Incendiul a fost lichidat in mai putin de 15 minute.

Caldura degajata a degradat 15 m.p. din peretele casei, imbracat cu materiale din pvc. Valoarea bunurilor distruse a fost estimata la 1500 de lei. Pompierii au salvat casa si celelalte anexe in valoare de 50.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
5

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
21

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
46

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...