Incendiu devastatator la Biserica de lemn din Parcul Tineretului!

Incendiu devastatator la Biserica de lemn din Parcul Tineretului!
Doi pompieri au fost raniti, in urma unei explozii care a avut loc chiar in altarul lacasului de cult!

Din primele informatii, focul a fost pus intentionat, de trei persoane care au incercat sa fure obiecte de cult din biserica.

Incendiul s-a petrecut in noaptea de marti spre miercuri, la ora 01.55. in punctul de comanda al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani a fost anuntat prin Sistemul Unic de Urgenta112 izbucnirea unui incendiu la biserica de lemn Izvorul Tamaduirii, de pe strada Ion Elefterescu, din municipiul Botosani.

La fata locului s-au deplasat in cel mai scurt timp posibil doua echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani. La sosirea echipajelor de interventie, focul se manifesta in interiorul bisericii pe intreaga suprafatasi ameninta sa se extinda.

La scurt timp dupa inceperea actiunii de interventie s-a produs o puternica explozie in altarul bisericii.

Suflul exploziei i-a surprins pe doi dintre servanti, respectiv sg. maj. PetricaScutariu si sg. maj. Sergiu Ciprian Bodolan, care actionau pentru stingerea incendiului din exteriorul lacasului de cult pe latura respectiva. Primul dintre raniti a fost transportat la spital de catre jandarmii care executau o misiune de patrulare in zona, al doilea fiind preluat de echipajul unei ambulante din cadrul Serviciului Judetean Botosani.

Pompierii au continuat lupta cu focul care se intetea de la o secunda la alta, flacarile atingand la un moment dat peste trei metri inaltime.

Viteza de ardere a fost foarte mare din cauza cantitatii mari de materiale combustibile solide (biserica era construita in totalitate din lemn, articolele de cult din interior, materialele textile cu care era impodobita).

Actiunea a fost condusa de catre inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, colonel Radu Anton. Intrucat incendiul se manifesta violent, comandantul actiunii a ordonat deplasarea la locul interventiei a inca doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani.

Dupa aproximativ 2 ore de lupta cu flacarile, incendiul a fost lichidat. Pagubele au fost estimate la 25. 000 de lei. Interventia prompta a pompierilor a facut ca bunuri materiale in valoare de 30.000 de lei sa fie salvate. Un autoturism marca Ford Mondeo, care era parcat langa biserica, a fost indepartat de catre pompieri.

"Cauza probabila a incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru ascunderea urmelor infractiunii de furt de catre trei persoane, care au fost retinute de catre organele de politie avand asupra lor obiecte de cult si produse alimentare sustrase din lacasul de cult. Potrivit celor declarate de preotul paroh Ioan Alupoaiei, xplozia a fost generate de o butelie pe care o folosea pentru alimentarea unui sistem de incalzire local", a mentionat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
81

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
78

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...