Încasări mai mari la buget. V. Ponta: "It`s about economy - peneliștilor și pedeliștilor!"

Încasări mai mari la buget. V. Ponta: "It`s about economy - peneliștilor și pedeliștilor!"
În primele șapte luni ale anului, încasările la buget au crescut cu 9 miliarde de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Înseamnă o diferenţă de 8 procente, în ciuda reducerii TVA la alimente în iunie, neimpozitării profitului reinvestit şi a diminuării taxei pe stâlp, potrivit ANAF. Premierul Victor Ponta, aflat în vacanță, a ținut să marcheze aceste rezultate printr-o postare pe Facebook în care sfârșește prin a-și acuza adversarii politici de miopie și demagogie, menționând că aceștia "se grăbesc din nou să acapareze puterea".

"It's about economy (E vorba de economie – n.r.) - peneliștilor și pedeliștilor!", își încheie mesajul premierul Victor Ponta, adresându-se direct opoziției și recurgând la limba engleză. Cam în aceeași manieră își deschisese și postarea de pe Facebook: "IT'S ABOUT ECONOMY... doamnelor și domnilor de la PNL/PDL!", după care a trecut în revistă rezultatele bune comunicate de ANAF.

"Prin relaxare fiscală, administrare fiscală eficientă, combaterea evaziunii fiscale (care a explodat în perioada 2010-2012 și a fost combătută prin înființarea Direcției Antifraudă) și măsuri de stimulare economică și creșterea numărului locurilor de muncă fiscalizate se obțin rezultate concrete! Restul este doar politica austerității mioape și a demagogiei politice specifice guvernării 2010-2012 și reprezentate azi de flămânzii de la PNL/PDL!", conchide Victor Ponta în mesajul de pe Facebook.
Potrivit unor surse, premierul își petrece concediul în Statele Unite.

În iunie, economia românească a înregistrat pentru prima dată inflaţie negativă, adică preţurile au fost mai mici faţă de aceeaşi lună din 2014.

Încasările din TVA au crescut şi ele cu 14 procente comparativ cu intervalul ianuarie-iulie al anului trecut. Faţă de luna trecută, diferenţa este de doar un procent, arată Digi24.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi șefi noi la instituțiile publice din Botoșani

Joi, 19 Septembrie 2019
1093

Două instituții de la Botoșani au șefi noi. Este vorba de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Botoșani și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani...

Liceele cu promovabilitate ZERO la Bacalaureat anul acesta, nu mai pot înființa clase de a IX-a anul viitor!

Joi, 19 Septembrie 2019
644

Măsură drastică luată de ministerul Educației pentru liceele cu zero promovabilitate la Bac 2019.Un ordin al Ministrului, 5090/2019, care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, arat...

Activități extrașcolare susținute de școli. Cluburile de dezbateri și trupele de teatru sunt cele mai populare!

Joi, 19 Septembrie 2019
216

Începutul școlii reprezintă, pentru grupurile extrașcolare susținute de scoli, perioada recrutărilor pentru noi membri. Ca și în anii trecuți, cluburile de dezbateri și trupele de ...