Încasări mai mari la buget. V. Ponta: "It`s about economy - peneliștilor și pedeliștilor!"

Încasări mai mari la buget. V. Ponta: "It`s about economy - peneliștilor și pedeliștilor!"
În primele șapte luni ale anului, încasările la buget au crescut cu 9 miliarde de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Înseamnă o diferenţă de 8 procente, în ciuda reducerii TVA la alimente în iunie, neimpozitării profitului reinvestit şi a diminuării taxei pe stâlp, potrivit ANAF. Premierul Victor Ponta, aflat în vacanță, a ținut să marcheze aceste rezultate printr-o postare pe Facebook în care sfârșește prin a-și acuza adversarii politici de miopie și demagogie, menționând că aceștia "se grăbesc din nou să acapareze puterea".

"It's about economy (E vorba de economie – n.r.) - peneliștilor și pedeliștilor!", își încheie mesajul premierul Victor Ponta, adresându-se direct opoziției și recurgând la limba engleză. Cam în aceeași manieră își deschisese și postarea de pe Facebook: "IT'S ABOUT ECONOMY... doamnelor și domnilor de la PNL/PDL!", după care a trecut în revistă rezultatele bune comunicate de ANAF.

"Prin relaxare fiscală, administrare fiscală eficientă, combaterea evaziunii fiscale (care a explodat în perioada 2010-2012 și a fost combătută prin înființarea Direcției Antifraudă) și măsuri de stimulare economică și creșterea numărului locurilor de muncă fiscalizate se obțin rezultate concrete! Restul este doar politica austerității mioape și a demagogiei politice specifice guvernării 2010-2012 și reprezentate azi de flămânzii de la PNL/PDL!", conchide Victor Ponta în mesajul de pe Facebook.
Potrivit unor surse, premierul își petrece concediul în Statele Unite.

În iunie, economia românească a înregistrat pentru prima dată inflaţie negativă, adică preţurile au fost mai mici faţă de aceeaşi lună din 2014.

Încasările din TVA au crescut şi ele cu 14 procente comparativ cu intervalul ianuarie-iulie al anului trecut. Faţă de luna trecută, diferenţa este de doar un procent, arată Digi24.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Titlul de Societar de onoare pentru trei artiști ai Teatrului Vasilache Botoșani!

Miercuri, 26 Iunie 2019
238

Doi actori și un regizor vor primi titlul de Societar de onoare al Teatrului pentru Copii și Tineret "Vasilache" Botoșani, proiectul de hotărâre urmând să fie aprobat î...

Joi vor fi 36 de grade, dar vineri temperaturile scad

Miercuri, 26 Iunie 2019
533

Canicula va pune stapanire pe aproape toata tara joi, dar de vineri temperaturile incep sa scada usor. Pana joi, la ora 23:00, este in vigoare o informare meteo de vreme rea valabila pentru toata...

A-l "înțelege" pe Aureliu Busuioc

Miercuri, 26 Iunie 2019
164

După ce a intrat pe uşa din faţă a literaturii cu poezie (peste zece volume), ca mai apoi, apucându-se de proză, să obţină premiul USR filiala Iaşi pentru romanul "De la Petru citi...