Încă o specialitate medicală fără medici la un spital din judeţ

Încă o specialitate medicală fără medici la un spital din judeţ
Rând pe rând, medicii părăsesc o unitate sanitară botoşăneană şi se îndreaptă dacă nu spre spitale din străinătate, atunci spre spitale din ţară, chiar din judeţ.

Este cazul unui medic de la Spitalul Municipal Dorohoi care s-a înscris la un concurs organizat de Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din Botoşani pentru ocuparea postului de medic specialist în cadrul Ambulatorului de Specialitate integrat spitalului.

Managerul spitalului dorohoian, medicul Emilian Vamvu, spune că soluţia imediată este de includere a acestei specialităţi în protocolul semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, prin care unitatea mare va asigura consultaţii în specialităţile deficitare ale spitalului dorohoian.

"O situaţie similară ne va aştepta şi la Oftalmologie unde colaborăm cu un medic pensionar care însă are o stare de sănătate mai precară. Poate mai împinge căruţa până la sfârşitul anului, dar de la 1 ianuarie trebuie să găsim o soluţie: ori facem un contract ori găsim un medic specialist. Acum am semnat o listă cu 8-10 posturi de medici specialişti pe care să le scoatem din nou la concurs, dar nu ştiu dacă vom avea şi şansa să vină cineva. Pe ORL, Oftalmologie, Obstetrică- Ginecologie, Interne, Chirurgie, Anatomie patologică, Medicină de Urgenţă la Compartimentul de Primiri Urgenţe. Noi sperăm, dar...", susţine medicul chirurg Emilian Vamvu.

În urmă cu aproape două săptămâni, conducerile Spitalului Judeţean şi a Spitalului Municipal Dorohoi au avut o întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au stabilit colaborări pe diverse specialităţi medicale, urmând să fie semnat şi un protocol în acest sens.

Amănunte aici: Colaborare oficializată între două unităţi sanitare botoşănene 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
72

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
526

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
180

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...