În comă alcoolică de la vârste fragede!

În comă alcoolică de la vârste fragede!
Din curiozitate sau accidental, zeci de minori din județul Botoșani au ajuns anul acesta să consume băuturi alcoolice, gestul lor trimițându-i direct pe patul de spital.

Numai în ultimele luni au ajuns pe mâna medicilor de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean 73 de minori care prezentau intoxicație acută cu alcool. Cei mai mulți au fost băieți. Cel mai mic pacient de anul acesta, care a ajuns la spital după ce a consumat alcool, are doar cinci ani.

"Față de anul anterior, numărul cazurilor minorilor cu intoxicație acută cu alcool este în creștere, de la 51 la 73. Vârsta medie a pacienților este de 14 ani", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati.

Ultimul caz a fost înregistrat acum câteva zile. Un copil de șase ani a ajuns la spital  în comă alcoolică, cu o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur în sânge, după ce a băut circa 200 de ml de vin. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
43

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
36

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
116

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...