In caz ca depasiti viteza, primiti in plic doar amenda! Dovada video - doar daca faceti contestatie!

In caz ca depasiti viteza, primiti in plic doar amenda! Dovada video - doar daca faceti contestatie!
De miercuri, pe DN 29, intre Botosani si Suceava, mai exact in localitatea Dumbraveni, au fost instalate 4 radare fixe. Radarele functioneaza 24 de ore din 24, concomitent cu masurarea vitezelor traficul fiind inregistrat video.

Imaginile sunt stocate si vizualizate la dispeceratul deschis special pentru aceste sistem, la Politia Rutiera.

Atunci cand este inregistrata o masina care a depasit limita de viteza, agentul de serviciu de la dispecerat mareste imaginea pentru a afla numarul de inmatriculare. Introduce apoi datele de identificare in calculator, iar de aici toate operatiunile se realizeaza automat, prin sistemul special creat in acest sens.

Proprietarul masinii primeste acasa o instiintare, in care i se comunica faptul ca a depasit limita de viteza, in termen de cinci zile acesta avand obligatia de a trimite (prin posta sau fax), la Serviciul de Politie Rutiera Suceava, un talon pe care il gaseste in plic, completat cu datele sale si cu confirmarea ca el conducea masina.

Daca la volan se afla altcineva, acesta are obligatia sa comunice numele si datele persoanei respective, care va fi contactata apoi de Politia Rutiera. Abia dupa ce sunt trimise aceste date, sistemul emite procesul-verbal de sanctionare, pe numele persoanei care se afla la volan.

Dovada video cu masina surprinsa de radar nu este trimisa in plic, odata cu amenda, aceasta ajungand la sofer doar daca acesta contesta sanctiunea in instanta.

Conform legislatiei rutiere, depasirea limitelor de viteza se sanctioneaza cu 2-20 de puncte de amenda (un punct de amenda este echivalentul a 60 de lei), in functie de viteza cu care au fost depasite limitele admise, la aceasta sanctiune contraventionala adaugandu-se de la doua pana la sase puncte de penalizare.

In conditiile in care soferul a depasit cu mai mult de 50 de kilometri la ora limita admisa, acesta se alege, pe langa amenda, si cu permisul de conducere suspendat pe o perioada de 90 de zile.

Interesant este ca, in conformitate cu termenii contractului, firma care a suportat integral costurile investitiei va incasa 65% din valoarea amenzilor, restul banilor urmand sa revina Primariei Dumbraveni!



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
1

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
8

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
63

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...