În atenția șoferilor: Recomandările Poliției Botoșani, având în vedere atenționarea de Cod Galben!

În atenția șoferilor: Recomandările Poliției Botoșani, având în vedere atenționarea de Cod Galben!
Poliţia botoşăneană recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie. Peste 180 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în intervalul 14-17 ianuarie de poliţişti în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere.

În intervalul 14-17 ianuarie, poliţiştii botoşăneni au aplicat 186 sancţiuni contravenţionale  pentru abateri la normele rutiere, valoarea acestora ridicându-se la 26740 lei. În cadrul acestor acţiuni au fost reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri continuă activităţile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave.

Având în vedere avertizările meteorologice privind codul galben de ninsori în judeţul Botoşani, poliţiştii vă recomandă:

-Nu plecați în călătorie înainte de a vă interesa de condițiie de trafic și despre starea drumurilor pe tronsoanele de drum pe care urmează să le parcurgeți!

- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

- Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

- Dacă este necesar să conduceţi pe vreme de iarnă, plănuiţi deplasarea din timp. Asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare. Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localități, acolo unde puteți găsi adăpost!

- Verificaţi instalaţia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum şi instalaţia de climatizare. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare.

- Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

- Abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform!

- Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

- În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateţi autovehicululul cât mai în afara părţii carosabile pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția de grafică ”Biserici şi mănăstiri din Moldova medievală” va fi vernisată la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:28
15

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, vă invită luni, 22 aprilie 2024, ora 12:00, la vernisajul expozi...

A plătit 2.000 de lei după ce a refuzat să achite taxa pentru toaletă într-o autogară din Botoșani!

astăzi, 11:46
131

Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.Jandarmii...

Un nou proiect transfrontalier pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:43
91

Consiliul Județean Botoșani a depus spre finanțare europeană un nou proiect transfrontalier, Este vorba de proiectul „Creșterea absorbției fondurilor UE prin consolidarea capacității ins...