IMPORTANT! Măsură care îi privește pe șoferii botoșăneni! Decizie luată de Serviciul Permise!

IMPORTANT! Măsură care îi privește pe șoferii botoșăneni! Decizie luată de Serviciul Permise!

 Sediul Serviciului de Permise Botosani  Foto: Stiri.botosani.ro

O măsură implementată începând de joi, 8 decembrie, de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va veni în sprijinul șoferilor botoșăneni, care nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi.

Aceștia vor putea să rezerve online data la care doresc să își înmatriculeze vehiculele, să preschimbe permisul de conducere și să facă autorizarea provizorie/radierea vehiculelor.

Pentru a putea face acest lucru, cetățenii trebuie să intre pe site-ul Instituției Prefectului, unde a fost creată rubrica Rezervări online, ;i unde vor trebui să completeze anumite câmpuri pentru a le fi înregistrate rezervările. (Vezi AICI unde se poate face rezervarea!)

 "De astăzi funcționează serviciul de rezervare a serviciilor oferite de Serviciul Public de Permise și Înmatriculări, referitoare la înmatricularea autovehiculelor, preschimbare permis de conducere și autorizare/radiere vehicule. Aplicația este cu plecare pe pagina de start a Instituției Prefectului", a precizat prefectul Dan Nechifor.


 
Rezervarea se poate efectua numai în decursul unei perioade de maxim o lună calendaristică (fără sâmbătă, duminică), începând cu data curentă, cu exceptia sărbătorilor legale. Dupa efectuarea rezervării aplicaţia nu va mai permite o alta rezervare decat dupa expirarea acesteia. 
     
Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de inmatriculări la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul complet de înmatriculare, cartea de identitate şi rezervarea listată. 
     
Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar pana la ora 07:00:00. În continuare va rămâne și metoda programării la ghișeu. 

În ceea ce privește rezervările în vederea susținerii examinării pentru obținerea permisului de conducere aceasta se va putea efectua online după data de 1 februarie 2017, pentru că până la această dată sunt deja făcute programări.

"Este un soft făcut de informaticienii de la Prefectura Suceava pe care l-am preluat și noi. A fost gratuit softul. Sperăm ca prin modalitatea de rezervare online să eliminăm cozile", a mai spus prefectul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Drumurile județene, prioritare la alocarea banilor. "Nu ne permitem luxul de a..."

Luni, 18 Decembrie 2017
435

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, susține că toate economiile vor fi direcționate către executarea de lucrări pe drumurile județene. Direcțiile din subordinea Co...

Încă un bloc ANL va fi ridicat pe terenurile armatei. Vezi pentru cine!

Luni, 18 Decembrie 2017
1946

Pe terenurile armatei de la ieșirea din municipiul Botoșani către Iași, unde deja au început să se construiască blocuri ANL, va mai fi ridicat un astfel de imobil cu finanțare de la Agen...

Aglomerația din maxi-taxi și comportamentul unor șoferi, reclamate autorităților!

Luni, 18 Decembrie 2017
725

Prin vocea lui Radu Căjvăneanu, reprezent al Asociației pentru Protecția Consumatorului Botoșani, au fost aduse în atenția reprezentanților municipalității o serie de reclamații v...