IMPORTANT! Măsură care îi privește pe șoferii botoșăneni! Decizie luată de Serviciul Permise!

IMPORTANT! Măsură care îi privește pe șoferii botoșăneni! Decizie luată de Serviciul Permise!

 Sediul Serviciului de Permise Botosani  Foto: Stiri.botosani.ro

O măsură implementată începând de joi, 8 decembrie, de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor va veni în sprijinul șoferilor botoșăneni, care nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi.

Aceștia vor putea să rezerve online data la care doresc să își înmatriculeze vehiculele, să preschimbe permisul de conducere și să facă autorizarea provizorie/radierea vehiculelor.

Pentru a putea face acest lucru, cetățenii trebuie să intre pe site-ul Instituției Prefectului, unde a fost creată rubrica Rezervări online, ;i unde vor trebui să completeze anumite câmpuri pentru a le fi înregistrate rezervările. (Vezi AICI unde se poate face rezervarea!)

 "De astăzi funcționează serviciul de rezervare a serviciilor oferite de Serviciul Public de Permise și Înmatriculări, referitoare la înmatricularea autovehiculelor, preschimbare permis de conducere și autorizare/radiere vehicule. Aplicația este cu plecare pe pagina de start a Instituției Prefectului", a precizat prefectul Dan Nechifor.


 
Rezervarea se poate efectua numai în decursul unei perioade de maxim o lună calendaristică (fără sâmbătă, duminică), începând cu data curentă, cu exceptia sărbătorilor legale. Dupa efectuarea rezervării aplicaţia nu va mai permite o alta rezervare decat dupa expirarea acesteia. 
     
Solicitanţii se vor prezenta la ghişeul de inmatriculări la ora şi data rezervată, având asupra lor dosarul complet de înmatriculare, cartea de identitate şi rezervarea listată. 
     
Rezervările pentru ziua curentă pot fi efectuate doar pana la ora 07:00:00. În continuare va rămâne și metoda programării la ghișeu. 

În ceea ce privește rezervările în vederea susținerii examinării pentru obținerea permisului de conducere aceasta se va putea efectua online după data de 1 februarie 2017, pentru că până la această dată sunt deja făcute programări.

"Este un soft făcut de informaticienii de la Prefectura Suceava pe care l-am preluat și noi. A fost gratuit softul. Sperăm ca prin modalitatea de rezervare online să eliminăm cozile", a mai spus prefectul. 

 

Spune-ne opinia ta