Igas: Reorganizarea administrativa trebuie sa se intample acum si in acest an

Igas: Reorganizarea administrativa trebuie sa se intample acum si in acest an
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat vineri ca regionalizarea Romaniei nu trebuie amanata pana dupa alegerile din 2012, de aceea se va ocupa ca aceasta problema sa fie rezolvata anul acesta.

"Mult discutata reorganizare administrativ teritoriala trebuie sa se intample. Trebuie sa se intample acum si in acest an. Dupa alegerile din 2012 cred ca va fi un lucru intarziat. Avem posibilitatea sa reconstruim toate structurile. Cred ca avem capacitatea sa facem acest lucru. Sunt dispus sa luam problema in piept si sa o ducem la bun sfarsit", a declarat Igas, prezent vineri la Sibiu, informeaza ziare.com.

Ministrul de Interne participa, alaturi de premierul Emil Boc, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Ion Ariton, Gheorghe Ialomitianu si Cristian Petrescu la constituirea Comisiei de Administratie a PDL.

Cu aceasta ocazie se va alege si presedintele comisiei, desi exista un singur candidat, primarul Aradului Gheorghe Falca.

Premierul Emil Boc a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca in Coalitie se va lua o decizie referitoare la reorganizarea teritoriala pana pe 15 noiembrie, in ciuda opozitiei fatise a UDMR la adresa ideii.

"Lucram la o formula cu 12 regiuni in momentul de fata, pornind de la regiunile istorice, unde am mai facut un pas in relatia cu UDMR, care inca nu doreste regionalizarea. Pana in 15 noiembrie ne-am propus sa transam acest subiect pe formula pe care PDL a inaintat-o dupa prima formula initiala anuntata de presedinte, de 8 plus 2. Deci vom sti pana in 15 noiembrie ce se intampla cu aceasta solutie", a declarat premierul.

Tot saptamana trecuta, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus ca reorganizarea administrativa nu va avea loc pana in 2012. Totusi, liderul UDMR a precizat ca, "daca se va face, se va face fara UDMR".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
22

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
41

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
33

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...