Huncă: Părinţii vor putea vizita spaţiile în care vor funcţiona clasele pregătitoare

Huncă: Părinţii vor putea vizita spaţiile în care vor funcţiona clasele pregătitoare
Părinții care au copii pe care trebuie să îi înscrie în anul școlar următor în clasa pregătitoare vor avea posibilitatea să viziteze sălile de clasă din unitățile de învățământ unde sunt organizate astfel de clase.

Pe data de 6 aprilie, între orele 08.00 și 16.00, va avea loc Ziua Porților Deschise în toate şcolile care fac înscrieri în învăţământul primar.

Înscrierile copiilor se vor putea face atât la şcoală, cât şi on-line. Potrivit estimărilor Inspectoratului Școlar Județean, în învăţământul primar ar urma să se înscrie 4016 copii.

"Părinţii vor putea vizita spaţiile în care vor funcţiona clasele pregătitoare şi vor putea purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate. În acest fel, familiile vor putea fi informate asupra ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ, pentru a asigura transparenţa procesului de înscriere în învăţământul primar", a spus Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Județean.

Circumscripţiile şcolare vor fi cele de anul trecut, cu deosebirea că în acest an părinţii vor putea decide la ce şcoală mai apropiată îşi pot înscrie copilul, în limita locurilor disponibile, nefiind obligatorie înscrierea la şcoala de circumscripţie şcolară.

Inspectoratul Şcolar va transmite Ministerului Educaţiei propuneri de la nivelul judeţului privind clasele pregătitoare.

La nivelul județului Botoșani, clasele pregătitoare vor fi organizate în şcoli, în mediul urban, şi la grădiniţe, în mediul rural, în special în scolile unde sunt clase simultane.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
551

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
280

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
97

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...