Huiduieli sub geamul președintelui Consiliului Județean! "De unde mai ciugulim o vilișoară, o mașină de lux?" FOTO

Huiduieli sub geamul președintelui Consiliului Județean! "De unde mai ciugulim o vilișoară, o mașină de lux?" FOTO
Protestatarii din comunele Roma și Nicșeni au venit cu autoturismele în fața Palatului Administrativ pentru a-și striga nemulțumirea și a cere socoteală conducerii Consililui Județean pentru starea jalnică a drumului județean 296, care este un adevărat "atentat la viață".

"Corupția, incompetența, intoleranța ucid", "Voi cu banii snopi, noi dăm cu mașina-n gropi", "Nu vrem plombare, vrem modernizare", sunt doar câteva dintre mesajele afișate de zecile de cetățeni care protestează, adresate atât aleșilor locali, cât și parlamentarilor.

"Demisia", "Jos comunismul", au strigat la un moment dat cetățenii, care spun că s-au săturat ca viața să le fie pusă în pericol și să fie amăgiți de mai bine de 20 de ani doar cu promisiuni.

"Domnilor aleși ai județului Botoșani, poftiți lângă noi, lângă cei cu probleme financiare, cu mașinile distruse. Am primit promisiuni de la Consiliul Județean că se va acționa în regim de urgență pe DJ296 cu reparații serioase, au promis că vor începe documentația pentru accesarea de fonduri europene. Domnilor aleși locali, domnilor parlamentari, cine s-a ținut de promisiune? Nu ne-am adunat de plăcere, ci de nevoie, o nevoie care ne scoate din buzunare și bruma de bani pe care o câștigăm ca vai de mama noastră pentru a ne repara mașinile care nu sunt un lux ci un mijloc de existență. De ce nu avem dreptul de a circula pe un drum ca cele din Uniunea Europeană?", a spus Paul Crețu, organizatorul protestului.

Oamenii i-au cerut și Rodicăi Bârliga, care este consilier județean, din Roma, să li se alăture și să îi ajute să rezolve problema critică a drumului.

"Doresc să adresez domnului președinte al Consiliului Județean două întrebări: când a circulat ultima oară cu mașina personală pe DJ296, până în localitatea Dorobanți, și dacă ar fi de acord să facă naveta zilnic cu mașina personală de la Dorobanți la Botoșani. Așteptăm răspunsul. Ne împroșcați de câteva zile cu informații de genul că în scurt timp încep lucrările și pe acest drum al groazei. La fel ca cele din ultimii 26 de ani? Lucrări de proastă calitate și pe bani grei. Oare al cui interes este ca an de an să se risipească miliarde pe acest drum? Dacă facem lucrări de calitate de unde mai ciugulim de o vilișoară, o mașinuță de lux, o vacanță? Tot noi vă dăm rezolvarea: multe dosare de lux la DNA și o detenție într-o celulă de lux. Sunt întrebări stânjenitoare, dar realitatea este ceea ce se vede nu ceea ce ne spuneți dvs.", au mai spus protestatarii.

Aceștia au autorizație de protest până la ora 14.00. Mai mulți cetățeni au fost primiți de vicepreședintele Consiliului Județean Botoşani, Dorin Birta.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

astăzi, 17:01
3139

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

astăzi, 16:42
2058

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

astăzi, 16:25
787

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...