Hoţi prinşi după ce au spart apartamentul greşit

Hoţi prinşi după ce au spart apartamentul greşit
La furat nu te duci beat! Pentru că s-ar putea să greşeşti în aşa fel încât să nu poţi să-ţi repari eroarea.

Este lecţia pe care trei botoşăneni au învăţat-o într-un fel greu după ce s-au pornit să spargă apartamentul mătuşii unuia dintre ei, dar au greşit adresa. Astfel că instanţa i-a condamnat pe toţi, dar nu pentru prostie ci pentru furt şi tentativă de furt.

S-a întâmplat în februarie 2014, când unul dintre suspecţi, Constantin M., şi prietenii lui, Alin G. şi Ionuţ L., au pornit spre Todireni, să spargă apartamentul mătuşii lui Constantin, situat într-un imobil similar unui bloc, în care sperau să găsească bunuri de valoare, cu care să-şi asigure următoarele "băute".

Planul fusese pus la punct cu o lună înainte, cei trei aşteptând momentul potrivit. "Încălziţi" bine, cei trei s-au întâlnit, au luat de acasă o rangă şi trei perechi de mănuşi şi şi-au găsit un taxi cu care să ajungă şi să se întoarcă de la Todireni. Când au ajuns la "blocul" din comună, băieţii şi-au pus mănuşile, au forţat o fereastră cu ranga şi au pătruns într-un apartament. Cum cercetau apartamentul, eroare! Şi-au dat seama că au greşit casa, astfel că au ieşit din apartamentul respectiv şi au intrat prin aceeaşi metodă în apartamentul mătuşii.

Au furat un cuptor cu microunde, un computer cu tot cu monitor, dulciuri, cafea şi un uscător de păr. Numai că au lăsat urme astfel că s-au trezit cu poliţiştii la uşă.

Nu a durat mult şi au fost trimişi în judecată, iar instanţa i-a condamnat pe toţi la câte doi ani şi patru luni închisoare cu executare pentru furt şi tentativă de furt. Sentinţa nu este definitivă, astfel că acum se aşteaptă decizia Curţii de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta