Hoteluri si pensiuni din Botosani, sanctionate de Ministerul Dezvoltarii!

Hoteluri si pensiuni din Botosani, sanctionate de Ministerul Dezvoltarii!
In urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Directiei de Control, Verificare si Monitorizare Turistica din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, din cele 69 de unitati verficate in perioada ianuarie-noiembrie 2011, in judetul Botosani, au fost aplicate 23 de sanctiuni, din care 20 de avertismente si 3 amenzi, in valoare de 40.400 de lei.

Echipele de control au efectuat, în primele 11 luni ale anului, controale la 9.396 de unităţi, ceea ce reprezintă o medie de peste 28 de unităţi verificate în fiecare zi, inclusiv sâmbăta şi duminica. În total au fost aplicate 3.403 sancţiuni, topul judeţelor cu cele mai multe astfel de abateri fiind condus de Constanţa, Braşov, Suceava, Arad şi Prahova

La nivel naţional, în unităţile controlate au fost aplicate, în primele 11 luni ale anului, 516 amenzi, în valoare totală de 7,196 de milioane de lei, şi au fost date 2.779 de avertismente.

De asemenea, au mai fost aplicate 1 declasificare, 4 suspendări ale certificatelor de clasificare / licenţelor de turism şi 103 retrageri ale certificatelor de clasificare / licenţelor de turism.

Primele locuri în topul numărului de sancţiuni aplicate de către inspectorii MDRT sunt ocupate de judeţele Constanţa (460 de sancţiuni), Braşov (271 de sancţiuni), Suceava (212 sancţiuni), Arad (199 de sancţiuni), Prahova (175 de sancţiuni), Vâlcea (152 de sancţiuni), Timiş (138 de sancţiuni), Iaşi (130 de sancţiuni), Maramureş (128 de sancţiuni) şi Bacău (113 sancţiuni).

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea, spune că MDRT este hotărât să contribuie în continuare la creşterea calităţii serviciilor turistice, inclusiv prin sancţionarea celor care pun piedici dezvoltării turismului prin servicii de proastă calitate.

Şi anul acesta echipele de inspectori ale MDRT au muncit din greu. În primele 11 luni au fost controlate 9.396 de unităţi la nivelul întregii ţări, ceea ce înseamnă că în fiecare zi, echipele de inspectori au verificat, în medie, 28 de unităţi, aici fiind incluse şi sâmbăta şi duminica. 28 de unităţi în fiecare zi… S-a muncit pe brânci, dar, pentru dezvoltarea turismului românesc, pe lângă investiţiile pe care ministerul nostru le face în infrastructură, este nevoie şi de creşterea calităţii serviciilor oferite de operatorii privaţi, hotelieri, operatorii de restaurante şi terase, agenţiile de turism şi toţi ceilalţi. Ne vom implica, în continuare, pentru creşterea calităţii serviciilor turistice, inclusiv prin sancţionarea celor care oferă servicii de proastă calitate. Profit de ocazie să le reamintesc tuturor că au la dispoziţie nonstop şi gratuit linia noastră telverde pentru turism, 0800.86.82.82. Am primit sute de sesizări de la începutul anului pe această linie telverde, precum şi la celelalte numere de telefon, inclusiv de telefon mobil ale inspectorilor, care sunt disponibile pe site-ul ministerului nostru. Am declarat război celor care pun piedici dezvoltării turismului românesc, iar publicarea pe internet a numerelor de telefon mobil ale inspectorilor MDRT este una dintre dovezile implicării noastre“, a declarat purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.

Vezi AICI situatia din fiecare judet!



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
18

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
176

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
106

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...