Hagi: "Sportul a inlocuit religia, asa cred eu, e declaratia mea. Religia... nu vedeti, bombe si atentate"

Hagi: "Sportul a inlocuit religia, asa cred eu, e declaratia mea. Religia... nu vedeti, bombe si atentate"
Gica Hagi a oferit o serie de declaratii care nu ii sunt caracteristice, "Regele" vorbind despre probleme societatii moderne. Fostul selectioner al Romaniei si actualul patron-antrenor al Viitorului Constanta si-a inceput discursul cu o teorie proprie, aceea ca sportul, fotbalul in special, a devenit noua religie mondiala.

In continuare, el a vorbit despre probleme societatii noastre si despre ce masuri ar lua daca ar avea putere politica.

"Cu religia avem probleme, asa ca sportul ne-a ramas. Daca si sportul dispare... Sportul, fotbalul in special, a inlocuit religia. Cu religia avem probleme multe, iar daca mai dam si sportul la o parte, eu cred ca politicul n-o sa se simta prea confortabil. Ne trebuie sport, trebuie sa bagam, ca altfel avem probleme mari.

Sportul a inlocuit religia, asa cred eu, e declaratia mea. Religia... nu vedeti, bombe si atentate. Pai ce facem? S-a ajuns prea departe. Ne ramane sportul, cultura. Astea ne raman, lucruri sociale. De aceea, Romania este trista, pentru ca nu a investit in partea sociala.

Daca as concura politic sau orice, as investi doar in segmentele sociale. Si cred ca oricine m-ar vota. Le-am dat si o idee. Niciodata nu o sa candidez. Daca as fi presedintele Romaniei as investi in tot ce inseamna social, sport, educatie si sanatate. Si inca un aspect, infrastructura, pentru ca pe infrastructura faci comert. Asa am invatat eu la scoala, comertul e infrastructura. Rutier, naval, toate. Trebuie sa le ai. Si cand ai lucrurile astea si ai si partea sociala, traiesti fericit! Ai spectacole, ai oameni pentru ziua de maine, formezi generatii in toate segmentele. In orice domeniu ai nevoie de profesori. Doctorul trebuie sa faca scoala, fotbalistul trebuie sa faca scoala.

Si toate astea duc la un spectacol. De ce? Pentru ca cinci zile muncim de dimineata pana seara, iar doua zile trebuie sa ne relaxam, sa iesim din casa si sa mergem la spectacole. Facem acest lucru sau doar dam unul in altul? Ne certam si am uitat de idoli in toate domeniile. Sper ca o sa ne schimbam si o sa fie mai bine, pentru ca Romania este frumoasa si bogata. Si uman si cu tot ce avem noi. Se cheama prioritati. E simplu, daca jos stam prost nu putem sa avem sus. E ca la fotbal. Trebuie sa ne inhamam la munca cu copiii, munca de jos. Liceu, nu mai avem licee. Asta inseamna metodica. Nu mai avem o viziune, care e viziunea Romaniei? In 4 ani poti sa schimbi lumea, poti sa creezi. Daca stii ce vrei, ai timp sa faci ce vrei", a spus Hagi intr-o conferinta de presa, citat de Ziare.com.

Hagi a investit peste 10 milioane de euro in infrastructura clubului sau din localitatea Ovidiu, din apropierea Constantei.

"Regele" detine acum cea mai moderna baza de fotbal din tara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
113

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
68

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
72

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...