Guvernul a stabilit limitele maxime ale sporurilor acordate bugetarilor

Guvernul a stabilit limitele maxime ale sporurilor acordate bugetarilor
Guvernul a adoptat, in cadrul sedintei de sambata, o ordonanta de urgenta privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul cheltuielilor de personal in sectorul bugetar.

Actul normativ nu exclude acordarea de sporuri, insa ordonatorii de credite se vor incadra in fondurile de salarii aprobate. Guvernul a convenit cu sindicatele ca o parte din limitarile cheltuielilor sa fie suportate si de cei care lucreaza in sistemul bugetar.

"Nici un spor nu va fi taiat. Am tinut cont in cea mai mare masura de observatiile organizatiilor sindicale, introducand plafoane maximale pentru majoritatea categoriilor de sporuri acordate in sistemul bugetar, dand in acest fel posibilitatea ministrilor, ordonatorilor de credite, in general, sa se incadreze in fondurile cu salariile aprobate, folosind aceasta forma de flexibilitate", a anuntat ministrul Muncii, Marian Sarbu.

Potrivit ministrului Sarbu, plafonul la indemnizatia de conducere este de 55% din salariul de baza. Sporul pentru cei care lucreaza cu fonduri europene si aduc un plus de absorbtie este de 75%, iar la managerii publici, sporul maximal este de 55%.

"Nu am taiat nici un fel de spor in mod substantial. Repet, aceste sporuri devin limite maxime", a adaugat Sarbu.

Totodata, sporul de limba straina va ramane de 10%, cu precizarea ca acest spor va fi acordat pentru ceea ce Ministerul de Externe va considera limbi rare, printr-un ordin al ministrului.

In privinta criteriilor de acordare a acestor sporuri, ministrul muncii Marian Sarbu a declarat ca "acestea vor fi aprobate, dupa caz, prin ordin al ministrului sau prin Hotarare de Guvern, in termen de 15 zile de la data publicarii ordonantei de urgenta".

Actul normativ aprobat "va permite sa vedem cu adevarat, pentru fiecare ordonator de credite, care sunt sporurile cele mai importante si care vor intra in anvelopa de 30%, cat ar trebui sa reprezinte sporurile in cadrul salariul de baza" a concluzionat ministrul Sarbu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
23

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
18

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
23

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...