Guvernul a decis cresterea platii pentru garzile medicilor. Vlad Voiculescu: Reparam modul in care sunt tratate garzile

Guvernul a decis cresterea platii pentru garzile medicilor. Vlad Voiculescu: Reparam modul in care sunt tratate garzile
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat luni, dupa intalnirea cu sindicalistii din Sanatate, ca vrea ''sa repare'' modul in care sunt "tratate" garzile in sistemul sanitar, informeaza Agerpres. Ministrul Voiculescu si sindicatele din domeniu au semnat luni o declaratie comuna in care se arata ca oferta facuta medicilor de crestere a salariilor conform OUG 20/2016 si de crestere a platii garzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de baza majorat este un pas important catre normalizarea remuneratiei in sectorul sanitar, arata Hotnews.

"Un prim pas important s-a facut inainte de venirea mea la minister, prin OUG 20 pentru reglementarea salarizarii in sectorul public. Ce facem noi astazi este sa reparam ceva punctual, sa reparam modul in care sunt tratate garzile in sistemul sanitar. Vorbim despre remunerarea garzilor, vorbim despre flexibilizarea timpului de lucru. Remunerarea garzilor inseamna schimbarea modului in care sunt remunerate garzile, inseamna ca revenim la normal, ajungem acolo unde garzile trebuie platite la salariul de baza din 2016. Lucrurile erau blocate la nivelul salariului din 2009. Am rezolvat acest lucru acum", a precizat Voiculescu.
Potrivit acestuia, un alt lucru avut in vedere este flexibilizarea timpului de lucru si plata sporului de noapte.

"Toate acestea sunt menite sa arate respectul Guvenului Ciolos pentru aceasta categorie profesionala, pentru medici. Medicii sunt importanti pentru noi, trebuie sa aratam respect si sunt sigur ca acest respect va fi intors catre pacienti. Vorbim despre un impact bugetar de 100 de milioane de lei pentru salarizarea corecta a garzilor. Acest impact va fi suportat din bugetul Sanatatii si o sa vina la pachet cu o serie de masuri de eficientizare si de eliminare a risipei din sistem. Vorbim de achizitii centralizate, un lucru care este deja in proces, vorbim despre eliminarea risipei in prescrierea medicamentelor si alte cateva puncte", a mai spus ministrul Voiculescu.

''In urma intalnirii de astazi, 8 august 2016, reprezentantii Federatiei Sanitas, ai Federatiei Solidaritatea Sanitara si ai Federatiei Hipocrat, impreuna cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si ministrul Muncii, Dragos Pislaru, apreciaza ca oferta facuta medicilor de crestere a salariilor conform OUG 20/2016 si de crestere a platii garzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de baza majorat este un pas important catre normalizarea remuneratiei in sectorul sanitar'', se arata in document.

Potrivit sursei citate, cresterea platii garzilor este un angajament ferm si va fi implementat prin Ordonanta de Urgenta ''de indata ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ'', termenul pentru definitivarea pasilor legislativi fiind data de 1 octombrie.

Totodata, semnatarii sustin asigurarea continuitatii actului medical si a liniilor de garda pe baza actelor normative aliate in vigoare.

''In ceea ce priveste evaluarea modalitatilor de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate in cadrul consultarilor cu partenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizarii Unitare. Reprezentantii Federatiei Sanitas, ai Federatiei Solidaritatea Sanitara si ai Federatiei Hipocrat, impreuna cu ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, vor continua consultarile in vederea modificarii Ordinului 870/2004 in vederea reglementarii timpilor de lucru din sistemul sanitar'', se precizeaza in document.

Declaratia este semnata de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, Federatia Sanitas din Romania - reprezentata de Leonard Barascu, Federatia Solidaritatea Sanitara - reprezentata de Viorel Rotila si Federatia Hipocrat - reprezentata de Catalin Dudu, mai arata sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Salvatorii lui Ayan, felicitați de Ministerul Afacerilor Interne! ”Voi cum ați reacționa?”

astăzi, 13:26
144

Așa începe povestea pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au împărtășit-o cu mândrie:”După ore bune de căutări, au decis să caute în altă z...

Se întoarce iarna: Meteorologii anunță ninsori, lapoviță și ploi în următoarele zile!

astăzi, 13:22
182

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a intrat...

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
863

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...