Grigore Vieru ramane internat la Chisinau, din cauza starii extrem de grave in care se afla!

Grigore Vieru ramane internat la Chisinau, din cauza starii extrem de grave in care se afla!

 Grigore Vieru  

Familia lui Grigore Vieru a refuzat sa fie mutat intr-un alt spital, pentru ca drumul sa nu-i puna viata intr-un pericol si mai mare.

Poetul a fost consultat vineri de medicii moldoveni si de cei romani. Acestia au ajuns vineri la Chisinau cu un avion militar, care ar fi urmat sa-l aduca pe ranit la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Grigore Vieru se afla inca in coma profunda. Are mai multe rani la cap, dar si traumatisme interne la nivelul abdomenului si toracelui. Nu poate respira decat cu ajutorul aparatelor.

Doctorii evita se se pronunte asupra sanselor de supravietuire, mai ales ca la aproape 74 de ani poetul a suferit deja doua atacuri de cord.

Grigore Vieru se intorcea cu masina de la Cahul, unde participase la un concert. Prietenul sau, care era la volan, a scapat masina de sub control la doar cativa km de Chisinau.

Automobilul s-a izbit de suportul unui panou. Cativa localnici l-au scos pe poet din masina facuta zob. Soferul a scapat fara rani grave, insa Grigore Vieru a suferit o comotie cerebrala. Familia si prietenii nu si-au pierdut speranta.

Grigore Vieru s-a nascut in 14 februarie 1935. A scris zeci de carti pentru copii si sute de poezii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
34

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
200

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...